Nissan Canada NFT

Nissan Canada verkoopt Nissan GT-R NISMO Special Edition 2021 door NFT-veil

Nissan Canada heeft gisteren onthuld dat het een unieke, one of a kind, non-fungible token (NFT) gaat veilen, geïnspireerd op de alombekende sportwagen de Nissan GT-R.

De NFT zal worden geveild met een minimumprijs van $280.000 CAD (ongeveer €188.000) en wordt geleverd met een bonus: de sleutels van een bijbehorende GT-R NISMO Special Edition 2021 in de exclusieve kleur Stealth Grey. Ken Hearn, Director of Marketing voor Nissan Canada Inc, zei het volgende over de aankondiging:

“De Nissan GT-R is misschien wel een van onze meest iconische voertuigen en is een steunpilaar geweest op de sportwagenmarkt sinds het debuut van het modeljaar 2009. Het erkennen dat NFT-volgers en auto’s liefhebbers dezelfde passie delen voor geïnspireerde designs en een gedurfde aanpak, wilde Nissan een NFT creëren die de erfenis van de GT-R zou vieren en de lancering zou markeren van zijn meest exclusieve editie tot nu toe: de GT-R NISMO Special Edition 2021. Het is geweldig om samen te werken met een getalenteerde, innovatieve artiest als Alex om de allereerste NFT van Nissan Canada op de markt te brengen, en we zijn verheugd om vandaag het laatste kunstwerk te onthullen.”

De Canadese kunstenaar Alex McLeod kreeg van Nissan de opdracht om een ​​uniek digitaal kunstwerk te ontwerpen met het iconische voertuig. Verzamelaars en autoliefhebbers zullen moeten bieden op de NFT om de sleutels van het uiterst beperkte voertuig te verkrijgen. Echter zal alle winst die Nissan Canada boven de reserve van $280.000 ontvangt, na de veiling aan een goed doel worden geschonken.

Maak nu een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting!

Nissan selecteerde de lokale kunstenaar McLeod om de NFT te maken vanwege zijn out-of-the-box benadering en creatief gebruik van 3D-gerenderde omgevingen. Bekend om zijn focus op simulatie en de overgang van materie, is het digitale werk van McLeod wereldwijd te zien geweest. De NFT toont de GT-R in drie bekende maar bovennatuurlijke omgevingen om de durf van het voertuig en zijn verschillende functies te benadrukken. Bij het ontwerpen van de NFT maakte McLeod gebruik van digitale technologie om te experimenteren met verschillende werelden, kleuren en reflecties. Hij zei zelf het volgende hierover:

“Bij het ontwerpen van de NFT wilde ik een stuk creëren dat vertrouwd aanvoelt, maar dat ook volledig ingebeeld en opwindend is. De GT-R NISMO Special Edition is anders dan alle andere auto’s die ik ooit heb gezien, omdat het lijkt alsof hij uit een andere wereld komt. Ik wilde dat idee onderzoeken en mensen laten zien hoe het eruit zou kunnen zien, door een brug te slaan tussen onze fysieke en Ik heb echt nagedacht over hoe de GT-R NISMO Special Edition ons niet alleen fysiek, maar ook emotioneel en psychologisch beroert, en dit gevoel probeerde vast te leggen door middel van mijn werk.”

Het kunstwerk wordt vanaf 23 september in pre-veilingformat gehost op RubiX Network (RubiX), een premium NFT-marktplaats. De live veiling volgt op 5 oktober om 12:01 uur ET tot 7 oktober om 23:59 uur. ET. De veiling is internationaal beschikbaar en de winnende bieder moet beschikbaar zijn om de fysieke GT-R NISMO Special Edition 2021 bij aankomst op te halen bij een Canadese dealer.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN