LaLiga zet volop in op NFT’s door samenwerking met Dapper Labs

Dapper Labs, het bedrijf achter de populaire NFT-games CryptoKitties en NBA Top Shot, heeft aangekondigd dat het besloten heeft om samen te werken met de Spaanse voetbalcompetitie LaLiga. Het gaf aan dat het “Official Football NFT Collectible Highlights” op grote schaal gaat introduceren.

De nieuwe ervaring geeft fans de kans om enkele van de meest spraakmakende hedendaagse en iconische in-game momenten van hun favoriete teams uit meer dan 10 speelseizoenen te verzamelen en te bezitten, met dynamische video-gebaseerde momenten van alle clubs van LaLiga, waaronder Real Madrid, FC Barcelona, ​​Atlético de Madrid en vele anderen.

Het persbericht gaf tevens aan dat de nieuwe ervaring vanaf juni 2022 beschikbaar zal zijn voor fans op de Flow blockchain, en ging verder met aangeven dat ze het via een speciale peer-to-peer-marktplaats hun collecties kunnen kopen of verkopen. Elke aankoop kan via een creditcard via een Dapper-portemonnee worden gedaan, om ervoor te zorgen dat elke transactie zo gemakkelijk mogelijk is.

Als gevolg van de aankondiging, zei Javier Tebas, president bij LaLiga, het volgende:

“Als fans dachten dat het niet beter kon, gebeurde het gewoon. De samenwerking tussen LaLiga en Dapper Labs zal ons het dichtst bij onze fans over de hele wereld brengen via een nieuw en groeiend medium, samen met de industriepartner die de hele NFT-beweging heeft gecreëerd en op gang gebracht. Deze ervaring zal voetbalfans over de hele wereld centraal stellen, waardoor ze een platform en product krijgen om van te genieten en hun passie voor LaLiga op een unieke manier te uiten.”

Hoewel het een op blockchain gebaseerde ervaring is, biedt het product fans ook een manier om deel uit te maken van de in-game actie. Door middel van een verscheidenheid aan fan-activiteiten die zijn ontwikkeld rond belangrijke evenementen gedurende het seizoen, kunnen fans meedoen om wedstrijden te winnen die hen unieke kansen zullen geven, zoals een FC Barcelona wedstrijd bekijken vanuit een VIP-box in Camp Nou. Caty Tedman, Head of Partnerships voor Dapper Labs, zei het volgende:

“We kunnen niet blijer zijn om samen te werken met LaLiga om de ultieme door fans aangestuurde verzamelervaring met hoogtepunten te lanceren die anders zijn dan ooit tevoren. Met meer dan 3,5 miljard voetbalfans over de hele wereld, heeft de gelaagde omgeving de kracht om de manier waarop fans contact maken met de voetbalsport en hoe ze omgaan met de teams en de spelers van wie ze houden te revolutioneren, zowel virtueel als in het echte leven. We kijken Ik kijk ernaar uit om samen te werken met LaLiga, de thuisbasis van enkele van de beste clubs ter wereld, om deze enorm nieuwe en dynamische, door fans gedreven ervaring naar voetballiefhebbers overal te brengen.”

Net als NBA Top Shot is de nieuwe ervaring gebouwd op de Flow blockchain, ontwikkeld voor consumentenervaringen op grote schaal. Met Flow kunnen fans de authenticiteit en schaarste van hun digitale verzamelobjecten traceren en verifiëren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!