Angst onder crypto-investeerders nu Bitcoin onder $40.000 is gedaald

De Bitcoin (BTC) koers is gisteren voor het eerst in anderhalve maand tijd onder de $40.000 gedaald. BTC bewoog gisternacht rond het $44.000 niveau, maar tegen het einde van de dag vond de daling onder $40.000 plaats. Bitcoin bereikte een lokaal dieptepunt van $39.600. De daling was echter van korte duur, aangezien Bitcoin bulls de prijs snel boven het $40.000 niveau konden duwen. Op het moment van schrijven beweegt de Bitcoin koers rond $42.000.

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Positieve sentiment volledig omgedraaid

De Bitcoin koers daling heeft er ook voor gezorgd dat het sentiment 180% is omgedraaid. Volgens de crypto Fear & Greed Index valt de Bitcoin koersdaling samen met het sentiment van ‘extreme angst’ op de markt. Dertig dagen geleden signaleerde de statistiek nog ‘extreme hebzucht’.

Bitcoin

De Fear and Greed Index is een maatstaf die het sentiment in de cryptomarkt van beleggers aangeeft. De resultaten variëren tussen 0 (extreme angst) en 100 (extreme hebzucht) en de prestaties zijn meestal sterk gecorreleerd met de prijsbewegingen van Bitcoin. Extreme greed (100), betekent dat beleggers massaal cryptocurrencies inslaan en een koersstijging verwachten.

Zit Bitcoin nu in een bearmarkt of bullmarkt?

In de afgelopen periode hebben we verschillende Bitcoin koersvoorspellingen op CryptoBenelux gedeeld. Zo voorspellen verschillende analisten dat Bitcoin dit jaar nog richting $100.000 zal stijgen. Toch denkt ‘Mr. Whale’, met meer dan 300.000 Twitter-volgers, hier anders over. Volgens hem ziet het er allemaal niet meer zo rooskleurig uit. Hij zei dan ook het volgende op Twitter:

“Dezelfde maxi’s die hun volgers hebben misleid om hun Bitcoin te kopen voor $64.000, dringen er nu bij hen op aan ‘de dip te kopen’ en beloven een enorme rally naar $100K. De bearmarkt is hier, maar dat zullen ze nooit toegeven omdat ze al hun volgers zouden verliezen!”

De tijd zal het leren of we daadwerkelijk in een bearmarkt zitten. Als we naar de historie van Bitcoin kijken, dan zou het de aankomende maanden in ieder geval rooskleurig uit moeten zien voor BTC. De statistieken tonen namelijk aan dat kwartaal 4 in de voorgaande jaren altijd bullish is geweest voor de cryptomarkt. Echter bieden resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst.

De bekende Nederlandse crypto-analist Michaël van de Poppe, zei hier het volgende over:

“September is slecht. Oktober is geweldig. November is geweldig. December is geweldig. Koop de f*cking dip.”

Bitcoin

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!