Ethereum

TradePremium: Ethereum koers daalt, maar komt er een ommekeer?

Allereerst willen we The9to5joke van TradePremium.be bedanken voor deze Ethereum (ETH) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Afgelopen week dachten we dat de rust wat wedergekeerd was op de markt en dan worden we uiteraard weer even wakker geschud. Uiteraard, Bitcoin zou Bitcoin niet zijn als we geen verrassingen krijgen. Hoge volatiliteit, sommige van ons houden er van, bij anderen draait hun maag er enkele keren van om. Maar wat zegt de huidige prijs actie nu voor de Ethereum koers? Zijn er veranderingen?

Ethereum koers daggrafiek

We starten zoals gewoonlijk met de weekly. Daar kijken we al enkele weken naar dezelfde zone en wat merken we nu meteen op na de drop, ook pal op de bodem van de groene zone zit liquiditeit. We hadden al enkele keren de kans om in de zone op te laden en nu ook pal op de bodem. De zone blijft onveranderd en is dus nog steeds aangeduid van $3230 tot $2844. We zitten wel zeer kort bij $3012,99, wat het EQ van de range aanduidt. Een close daaronder zou eventueel onze groene zone in gevaar kunnen brengen. Maar daar hebben we dus nog enkele dagen voor om dat eventueel te behouden. Time will tell.

Voor de rest is ook op de lagere vormen van support geen verandering tegenover afgelopen weken. Een teken van zwakte op huidige levels en een eventuele drop zou al snel door kunnen zakken tot de regionen van $2042. Wat op moment van schrijven nog een drop van een stevige 30% zou kunnen betekenen. Uiteraard als Bitcoin beslist om zijn belangrijke support niveaus niet vast te houden, zit dit ook voor Ethereum zeker in de kaarten.

Qua support geen veranderingen dus en daardoor dankzij zijwaartse prijsactie ook op résistance niveau niets nieuw te vermelden. De grootste zone van weerstand ligt nog steeds op de top van de range op $3983 helemaal tot aan de zone van de all-time high op $4377. Bekijken we Ethereum vanuit een patroon standpunt lijkt er zelfs wel een double top te manifesteren. Maar uiteraard, zo ver zijn we nog niet. Belangrijk om te vermelden is dat we nog steeds in een bull markt zitten.

Bron: TradingView

Ethereum koers daggrafiek

Kunnen we dan op de daily wat nieuwtjes zien? Hier hadden we afgelopen week een nieuwe zone gemaakt en ook hier tikte we de bodem van deze zone aan. In principe was dit dus de meest veilige entry met op huidige prijsactie de beste risk/reward. De dubbele range die we aan het aanvallen waren (witte levels), die hebben we wel achtergelaten. Een nieuwe afwijzing dus, nu belangrijk om te kijken waarom. Liquiditeit pakken op lagere support en een nieuwe aanval lanceren of toch te zwak bevonden? Ook Al zitten we de afgelopen dagen met een drop van 14%, de prijsactie gaat hier in principe nog steeds zijwaarts. Daardoor ook hier weinig verandering in support en resistance levels zoals jullie zien op de chart. Het belangrijkste niveau was voor mij afgelopen week die dubbele range en zoals al vermeld, daar faalde we.

Bron: TradingView

Conclusie

Wat voor mezelf nu de grote vraag is, zowel bij Bitcoin als bij Ethereum, is of we nu na de drop verdere ranging kunnen verwachten zoals afgelopen weken. Of Blijken we deze keer de drop toch te menen en wat dieper te gaan downtrenden? Dit lijken de 2 meest voor de hand liggende opties voor de moment. Uiteraard kunnen we niet heel stevig bullish zijn op moment van schrijven, eerder een kleine voorzichtigheid naar neutraliteit totdat anders bewezen is. Vannacht zelf met de daily close zou al wel eens een belangrijk beslissend moment kunnen zijn.

Volg ook zeker mijn wekelijkse Bitcoin update op woensdag voor Tradepremium.be om ook hierover op de hoogte van te blijven!

TradePremium.be is een community van cryptocurrency liefhebbers, blockchain technology supporters en investeerders die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben, een betrouwbare bron aan informatie en kennis bieden aan onze leden. Volg ons op Telegram door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN