Overheden zullen Bitcoin doden als het succesvol wordt, aldus miljardair

De bekende miljardair investeerder Ray Dalio – die tevens oprichter is van een van grootste vermogensbeheerders in de wereld, Bridgewater Associates – heeft in een recent interview met CNBC investeerders gewaarschuwd dat overheden zeer strenge maatregelen kunnen nemen tegen Bitcoin (BTC) als de koningsmunt “echt succesvol” wordt.

Hij gaf aan dat als Bitcoin echt van de grond komt, overheden zowel de motivatie als het vermogen hebben om het op blockchain gebaseerde activum te doden. Hij zei het volgende:

“De regeringen willen niet dat het een succes wordt. Ik denk dat regulering… aan het eind van de dag, als het echt succesvol is… ze zullen proberen het te doden. En ik denk dat ze het zullen doden omdat ze de mogelijkheid hebben om het te doden.”

Hij vergeleek vervolgens Bitcoin met andere historische activa zonder intrinsieke waarde waarvan de waarderingen drastisch hebben gefluctueerd, van enorme zeepbellen naar enorme crashes. Dalio waarschuwde dat Bitcoin in dezelfde categorie kan vallen.

Hij gaf echter ook aan dat het goed is om te diversifiëren en dat hij denkt dat de moeite waard is om alle alternatieven voor contant geld, zoals goud, te overwegen. Hij benadrukte het belang van diversificatie en het veiligstellen van rijkdom door middel van activa met intrinsieke waarde om zich in te dekken tegen inflatoir monetair beleid. Hij zei het volgende:

“Met een fiat monetair systeem, waar is je harde geld? Dat is de vraag, en hoe je er ook achteraan gaat, ik denk dat dat de vraag is die beantwoord moet worden.”

Dit wil echter niet zeggen dat de miljardair helemaal geen BTC bezit. Hij gaf echter aan dat zijn huidige toewijzing aan Bitcoin een “klein percentage” is ten opzichte van zijn goud-portfolio.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!