OneCoin

Crypto-fraudeur veroordeeld tot 7,5 jaar gevangenisstraf en een boete van bijna $55 miljoen

Stefan He Qin, een vierentwintigjarige Australiër, is veroordeeld tot 7,5 jaar gevangenisstraf en een boete van bijna $55 miljoen voor het oplichten van meer dan honderd mensen, waarvan hij ongeveer $114 miljoen wist te stelen.

Qin’s opkomst

Qin startte in 2017 een hedgefonds in zijn eerste jaar van de universiteit genaamd Virgil Sigma Fund Ltd. Het fonds beloofde investeerders 500% rendement via een algoritme Qin genaamd “Tenjin”, dat beweerde arbitragemogelijkheden te benutten voor het kopen en verkopen van crypto op verschillende beurzen .

In één jaar tijd had Virgil $23,5 miljoen aan beheerd vermogen verzameld, waarmee het fonds een profiel in de Wall Street Journal verdiende. In 2020 was dat aantal gestegen tot $90 miljoen.

Als gevolg van dit succes was Qin in februari 2020 een tweede hedgefonds begonnen: VQR, dat ongeveer $24 miljoen aan beheerd vermogen verzamelde.

Qin’s neergang

Qin verloor al snel de controle over zijn gedrag en gebruikte het investeringskapitaal dat was gestolen van Virgil Sigma om een ​​penthouse in New York City te huren en een luxe levensstijl te financieren. Hij begon aanzienlijke hoeveelheden gestolen geld te investeren in illiquide investeringen buiten de cryptomarkt.

Zo gebruikte hij ook Virgil-fondsen om te profiteren van verschillende initiële muntaanbiedingen (ICO’s) die niets te maken hadden met de arbitragestrategie die hij had aangeprezen.

Alles stortte in in december 2020. Toen er terugkoopverzoeken begonnen binnen te stromen van Virgil-investeerders, vertelde Qin zijn hoofdhandelaar bij VQR om zijn handelsposities te sluiten, zodat hij het geld kon gebruiken om aan de eisen van Virgil-klanten te voldoen.

Qin keerde terug naar de VS en gaf zich in februari van dit jaar over aan de autoriteiten. Hij riskeerde maar liefst 20 jaar gevangenisstraf, maar vanwege zijn schone staat van dienst en vrijwillige terugkeer om terecht te staan, zal hij ‘slechts’ zeven en een half jaar uitzitten.

Mocht je meer informatie over het verhaal willen weten, dan adviseren we je om de onderstaande video te kijken van Coffeezilla. Hierin wordt de situatie nog uitgebreider uitgelegd.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN