Avalanche (AVAX) koers bereikt all-time high

Het toonaangevende cryptocurrency-project Avalanche (AVAX) heeft een investering van $230 miljoen binnengehaald om zijn ecosysteem uit te bouwen van enkele van de beste investeerders in de digitale activaruimte. De Avalanche Foundation zei dat het de opbrengst van de token-verkoop gaat gebruiken om de groei van DeFi, bedrijfsapplicaties en andere use-cases te versnellen.

Polychain Capital en Three Arrows Capital hebben de private token-verkoop in juni 2021 geleid. Andere deelnemers waren R/Crypto Fund, Dragonfly Capital, CMS Holdings, Collab+Currency, Lvna Capital en verschillende angel-investeerders.

Het financieringsnieuws van $230 miljoen heeft voor de nieuwste boost voor Avalanche’s native token AVAX gezorgd, die is gestegen naar een nieuw record van $66 sinds de aankondiging gedaan werd. De token is in de afgelopen 24 uur met meer dan 24% gestegen. Het is tevens met ongeveer 200% gestegen sinds de aankondiging van Avalanche Rush layer 1-blockchain, waarin het duidelijk werd dat het netwerk Aave en Curve integreerde.

Olaf Carlson-Wee, de oprichter en CEO van Polychain Capital, zei dat zijn bedrijf “blij was om Avalanche te ondersteunen terwijl het platform zich blijft inzetten om zijn levendige gemeenschap van open source-ontwikkelaars te laten groeien.”

Avalanche heeft veel aandacht gekregen door zijn schaalbare Ethereum Virtual Machine-compatibele layer 1-netwerk, waardoor het dezelfde DeFi-apps kan ondersteunen waar Ethereum bekend om staat, alleen dan met een hogere snelheid en tegen lagere kosten.

De meest veelbelovende waardepropositie van Avalanche zijn bloktijden met lage latentie in vergelijking met Ethereum en andere EVM-compatibele ketens. Het kan een hoge doorvoer van 4.500 transacties per seconde en bloktijden van 1 seconde bereiken met behoud van decentralisatie. Momenteel heeft het netwerk het hoogste aantal validators die het netwerk beveiligen voor elk Proof-of-Stake-protocol.

Tot op heden is meer dan $1 miljard aan crypto-activa overbrugd van Ethereum en ingezet op verschillende DeFi-protocollen op Avalanche, waaronder Curve, SushiSwap, Pangolin en Benqi. Volgens Avalanche Foundation bouwen vandaag meer dan 270 projecten op het netwerk.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!