Ethereum

TradePremium: Gaat Ethereum zich herstellen?

Allereerst willen we The9to5joke van TradePremium.be bedanken voor deze Ethereum (ETH) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

De rust op de cryptomarkt lijkt wedergekeerd te zijn. We zien Bitcoin al enkele dagen consolideren, wat reden is om zowel bullish als bearish te denken. Resultaat, voorlopig een neutrale mindset dus. Reflecteert dit zich ook op de alts? Laten we kijken naar Ethereum.

LET OP: dit is géén financieel advies!

Ethereum koers weekgrafiek

De trouwe wekelijkse lezers weten al dat we op de weekly al enkele weken in een mooie potentiële buy zone zitten. Ook bij de start van deze week hebben we daar weer wat liquiditeit in kunnen tappen. Die zone hebben we aangeduid van $3230 tot $2844. Op moment van schrijven zagen we mooie reactie vanaf het laagste punt van de wick,+7%. Opnieuw een goed teken van onze zone dus.

Dankzij de meer zijwaartse prijsactie van afgelopen periode op de hogere timeframes, veranderd er aan de rest van de levels ook weinig. Voorlopig geen nieuwe steunen, wel een nieuwe bevestiging van weerstand tegen ons voornoemde level. De grootste zone van weerstand ligt nog steeds op de top van de range op $3.983, helemaal tot aan de zone van de all-time high op $4377.

Zoals vermeld is er weinig verandering op vlak van weerstanden dus, en de steunen vertellen hetzelfde. Wordt onze groene zone doorbroken, dan ligt ook hier de meest logische volgende support rond de regio van $2042 (zoals jullie zien op de charts). Met de overlay van het volume erbij worden we niet veel wijzer. Na de run omhoog sinds mid juni kregen we een kleine impuls van volume maar die verdween even snel weer.

Ethereum koers daggrafiek

Dan een stapje lager naar de daily, daar heb ik voor mezelf wel enkele aanpassingen gemaakt op de grafiek na wat mooie moves en liquiditeits taps. Geen al te drastische veranderingen maar we nemen ze samen door! We starten met de vormen van resistance. Zoals afgelopen week vermeld was te verwachten dat na de doorbraak van de toen huidige weerstand we een volgende consolidatie fase konden verwachten op onze grote rode ob zone aangeduid van $3940 tot $4377. En dan was natuurlijk een logisch gevolg dat samen met de drop van Bitcoin, dezelfde beweging hierbij starten van Ethereum. Zeer mooie mogelijkheden voor degene die durven anticiperen. Een heel eindje terug gezakt nu uiteindelijk tot we ook opnieuw closes kregen onder onze dubbele kleinere ranges band (wit). Deze fungeert nu ook opnieuw als weerstand. Een zone van $3454 tot $3549. Dat zijn voor mezelf de 2 belangrijkste weerstanden om te gaan aanvallen. En dan switchen we naar de support kant. Niet al te veel onder onze dubbele range band krijgen we een grotere groene zone die voor mij de steun aanduid van de consolidatie fase die daar gebeurde, ik duid de zone aan van $3160 tot $2885. Mogelijks de eerste sneltse optie qua koopmoment. Houden we het echter niet ligt hier ook de weg open naar zowat dezelfde regionen als de weekly van $2600 tot $2450. Ook op de daily het volume erbij nemen zorgt op moment van schrijven voor niet al te veel duidelijkheid. Enkel een iets steviger volume op de drop van afgelopen week maar voor de rest op een zeer laag pitje.

Conclusie: De eerste belangrijke vormen van weerstand werden gebroken, zowel voor Bitcoin als voor Ethereum. Liquiditeit werd genomen. En nu maar even afwachten of de liquiditeit voldoene was of we opnieuw falen op de hogere levels en wat lager kunnen invullen. Geduld zal op de proef gesteld worden.

Volg ook zeker mijn wekelijkse Bitcoin update op woensdag voor Tradepremium.be om ook hierover op de hoogte van te blijven!

TradePremium.be is een community van cryptocurrency liefhebbers, blockchain technology supporters en investeerders die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben, een betrouwbare bron aan informatie en kennis bieden aan onze leden. Volg ons op Telegram door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN