Maker van Litecoin was ook verrast door het (nep)nieuws

Op maandag 13 september deden er geruchten de ronde over Walmart die Litecoin-betalingen zou gaan ondersteunen. Het nieuws verscheen op de geloofwaardige nieuwsdistributeur GlobeNewswire, die het verhaal nu heeft weggehaald nadat de Litecoin Foundation en Walmart beide het nieuws hadden ontkend.

Dit leidde tot wat lijkt op een klassiek geval van pump and dump. In slechts een uur tijd schoot de LTC-prijs met 25% omhoog naar $231 en zakte vervolgens weer terug naar ongeveer $180.

Als reactie op het nieuws, werd de maker van Litecoin, Charlie Lee, uitgenodigd door Bloomberg TV. Tijdens dit interview gaf hij aan aan dat er absoluut niemand van hun kant achter het nieuws zat. Hij gaf echter wel aan dat zijn bedrijf “het verknalde” toen een van de leidinggevenden van social media te gretig werd en het verhaal op hun Twitter-account deelde, nadat nieuwsplatformen zoals Reuters het ook hadden gemeld. In een interview met Bloomberg TV zei Lee:

“We doen ons best om geen nepnieuws te tweeten en deze keer hebben we het echt verpest. Ik ontken dat het iets met ons te maken heeft en we zullen ons best doen om erachter te komen wie het heeft gedaan – en we zullen voorkomen dat nepnieuws zich verspreidt.”

In het interview voegde Lee er ook aan toe dat hij ook behoorlijk verrast was om de hoax-aankondiging te zien. Hij merkte het volgende op:

“Vanmorgen werd ik wakker en ontdekte dat Walmart Litecoin accepteert, en ik dacht: ‘Wauw, dat is geweldig’ – en het bleek nep te zijn. We hadden geen partnerschap.”

Lee voegde eraan toe dat Litecoin een volledig gedecentraliseerd platform is. Zo kan iedereen LTC-betalingen accepteren zonder eerst toestemming van de organisatie te vragen. Hij merkt echter op dat nepnieuws de aard is van de crypto-industrie of welke industrie dan ook, en dat de Litecoin Foundation niet veel controle heeft om te voorkomen dat willekeurige actoren het verspreiden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!