Litecoin koers

Walmart gaat niet samenwerken met Litecoin

Gisteren kwam er een gerucht naar buiten dat Walmart een samenwerking aangegaan zou zijn met Litecoin (LTC). Dit zorgde ervoor dat de munt met ruim 6% steeg. Dit nieuws bleek echter, ondanks een persbericht dat gisteren werd gepubliceerd en gerapporteerd door meerdere nieuwsorganisaties, niet waar te zijn (zoals wij al vermoedde).

Charlie Lee, de maker van Litecoin die in het persbericht werd genoemd, vertelde dat het “fake news” was. Tevens vertelde een Walmart-woordvoerder eerder aan CNBC dat het persbericht niet legitiem zou zijn.

In een verklaring die werd verspreid na de publicatie van dit verhaal, zei Walmart dat het bedrijf “het onderwerp was van een nepnieuws dat op maandag 13 september werd uitgegeven, waarin ten onrechte werd vermeld dat Walmart een samenwerking met Litecoin (LTC) aankondigde.” Het ging verder met:

“Walmart was niet op de hoogte van het persbericht van GlobeNewswire en het is onjuist. Walmart heeft geen relatie met Litecoin.”

Het valse persbericht beweerde dat de twee een partnerschap waren aangegaan en dat Walmart begin volgende maand Litecoin-betalingen in al zijn winkels zou integreren. Het bevatte citaten die vermoedelijk afkomstig waren van de oprichter van Litecoin, Charlie Lee, die zich richtte op de snelle betalingen van het blockchain-platform.

Er waren echter aanwijzingen dat het persbericht mogelijk vals was op het moment van publicatie. Het werd verspreid via een extern kanaal en niet gedeeld via de officiële perssite van Walmart. Verder bevatte het niet de informatie die vaak wordt opgenomen in verklaringen van openbare bedrijven zoals Walmart.

Toch verspreidde het nieuws over het vermeende partnerschap zich snel, eerst op Twitter en later door mainstream nieuwsorganisaties zoals Reuters en CNBC. Die rapporten werden later gecorrigeerd toen het persbericht meer aandacht kreeg en later bevestigden de twee bedrijven zelf dat het nieuws niet klopte.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN