Bitcoin

MicroStrategy koopt voor $243 miljoen aan Bitcoin

Het beursgenoteerde businessintelligence bedrijf Microstrategy heeft, volgens CEO Michael Saylor, voor $243 miljoen 5.005 Bitcoins gekocht. De laatste aankoop brengt de totale Bitcoin-investering van MicroStrategy op meer dan $5 miljard. Dit zou ook de grootste eenmalige contante aankoop van het Fortune 500-bedrijf zijn. Het bedrijf heeft nu in totaal 114.042 BTC op zijn balans.

De recente contante aankoop door MicroStrategy kan ook gezien een direct antwoord op de recente geruchten met betrekking tot een mogelijke Bitcoin-dump door het bedrijf. Een recent rapport suggereerde dat topmanagers in het bedrijf in totaal meer dan $120 miljoen aan $MSTR-aandelen hebben gelost. Dit zorgde op zijn beurt weer voor olie op het vuur voor een mogelijke Bitcoin-dump van het bedrijf, hoewel CEO Michael Saylor heeft herhaald dat het bedrijf niet van plan is om binnenkort te verkopen.

Saylor zei verder dat het bedrijf nu 114.042 Bitcoins bezit, met een waarde van ongeveer $5,2 miljard tegen de huidige prijs, grotendeels dit jaar verworven. De koopprijs bedroeg $3,16 miljard, zei Saylor, tegen een gemiddelde prijs van $27.700. Dat betekent dat het bedrijf zo’n $2 miljard heeft verdiend met Bitcoin. Saylor heeft verder verklaard dat hij een “HODLer” is en het bedrijf zijn Bitcoin-bezit blijft vergroten.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN