Bitcoin koers moet dit niveau behouden, volgens crypto-analist Benjamin Cowen

Crypto-analist Benjamin Cowen heeft in een nieuwe YouTube video gezegd dat hij de Bitcoin (BTC) koers nauwlettend in de gaten houdt en vooral let op de 20-week moving average (EMA). Benjamin is namelijk van mening dat Bitcoin richting een nieuwe all-time high kan stijgen, als het deze lijn weet vast te houden.

“Dus het bereik van $42.000 – $43.000 is in feite waar we idealiter de lijn zouden willen vasthouden. En we hebben het al getest, dus als we vanaf hier omhoog gaan, nou dan hebben we technisch gezien een test van de support band voor de bullmarkt.

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Cowen zei dat als Bitcoin dit niveau toch verliest, er eigenlijk niet iets ergs aan de hand is. BTC heeft dan gewoon wat meer tijd nodig voordat het weer op zijn oude niveau komt.

Naast de 20-week moving average, houdt de analist ook de 8-week moving average nauwlettend in de gaten. Hij ziet de 8-week moving average als een potentiële indicator om in te schatten of de volgende etappe van de bullmarkt van Bitcoin in aantocht is.

“Als we de lijn vasthouden van de 8-week moving averge op de weekly timeframe, dat nu $45.200 is, dan zou dat een heel sterke indicatie kunnen zijn dat we op een andere etappe als deze zitten (BTC gaat van $20.000 naar $60.000).”

Bitcoin behoudt support

Volgens de bekende Nederlandse cryptohandelaar en analist Michaël van de Poppe, houdt Bitcoin voorlopig nog zijn support. Hij plaatste de onderstaande grafiek en zei:

“Bitcoin behoudt nog steeds zijn support.”

Bitcoin koers

Dit prijsniveau zal koersverloop van BTC bepalen

Crypto-analist en handelaar Justin Bennett denkt dat er nog een kleine correctie voor Bitcoin zit aan te komen. Volgens de analist is er één koersniveau voor Bitcoin dat zou kunnen bepalen wat er de rest van het jaar met BTC gebeurt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!