Fidelity

Britse Post Office gaat cryptocurrency-vouchers verkopen

Vanaf volgende week helpt de Britse staatspostdienst iedereen om cryptocurrency te kopen via de app voor identiteitsverificatie. Dankzij de deal kunnen geverifieerde gebruikers van de app van het postkantoor, EasyID, doorklikken naar de website van de gedecentraliseerde beurs (DEX) Swarm Markets, waar ze vouchers kunnen kopen die kunnen worden ingewisseld voor cryptocurrencies.

Een woordvoerder van Swarm Markets prees EasyID als een tool waarmee iedereen via zijn mobiele apparaat een veilige digitale identiteit kan creëren. Hij legde uit dat gebruikers na het gebruik van de EasyID-app om hun identiteit te verifiëren, toegang kunnen krijgen tot de Swarm Markets-website en crypto-vouchers kunnen kopen.

Philipp Pieper, de mede-oprichter van Swarm Markets, ziet de ontwikkeling als een belangrijke stap in de richting van het openstellen van de bloeiende DeFi-sector voor meer gebruikers. Hij zei tevens dat de samenwerking gewone mensen in staat zou stellen om ETH en BTC te kopen. Hij voegde hier het volgende aan toe:

“Tot nu toe zijn mensen buitengesloten van DeFi omdat er geen veilig, vertrouwd en gereguleerd platform was dat ze konden gebruiken. Meer mensen hebben nu de mogelijkheid om met crypto aan de slag te gaan en te genieten van de voordelen van DeFi.”

Sommige Britse politici keuren de stap echter af. Labour-parlementslid Angela Eagle vertelde The Telegraph dat “The Post Office een enorm risico loopt om een ​​vertrouwd merk volledig te beschadigen [voor] iets dat niet gereguleerd is, en het legitimiteit en geloofwaardigheid te geven. Ik vind dat ze er meteen mee moeten stoppen.”

Nicky Morgan van de Conservatieve Partij voegde hier het volgende aan toe:

“Het lijkt een heel vreemde zaak voor het postkantoor om zich ermee te bemoeien.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN