Dit is dé reden waarom Bitcoin daalt, aldus Mike Novogratz

In een nieuw interview met Bloomberg TV identificeerde de CEO van digital asset firma Galaxy Digital, Michaël Novogratz, de grootste reden waarom de Bitcoin koers afgelopen dinsdag flink daalde.

Novogratz gaf aan dat Bitcoin (BTC) overbought raakte toen een reeks fundamentele factoren en positieve nieuwsverhalen hype bij investeerders veroorzaakte:

“De markt werd te positief. Het werd positief om goede redenen. Ik denk dat er in de afgelopen acht weken een gigantisch besef is geweest dat crypto niet alleen Bitcoin is die wordt gekocht als een afdekking tegen slecht monetair en fiscaal beleid, maar misschien nog belangrijker, het is web 3.0. Het is het internet van waardeoverdracht.”

Hij ging verder met:

“Als je bedrijven zoals Visa een NFT ziet kopen en zegt dat ze denken dat digitale goederen een groot deel van hun toekomst uitmaken. Daarnaast het feit dat Walmart en Amazon, de twee grootste retailers ter wereld, hulp bieden aan wetenschappelijke crypto-ingenieurs en crypto-experts. Die zich ook realiseren dat dit een technologiespel is en dat geen enkele belegger het volgende internet wil missen.”

Novogratz gaf vervolgens aan dat hoewel het moeilijk is om de kortetermijnbeweging van de cryptomarkt te voorspellen, het gemakkelijk is om het traject op lange termijn te zien:

“Kijk maar naar een 15- of 12-jarige grafiek van de Bitcoin-prijs en denk aan de acceptatie die over de hele wereld plaatsvindt. Je weet dat het nu een asset is. Het is een waardeopslag. Stan Druckenmiller zei dat het een asset was. Hij is letterlijk de beste belegger die we in 30 jaar hebben gezien. Het is een asset. Er zijn genoeg instellingen die hebben gezegd dat ze hierin geloven als waardeopslag.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!