Rapper Doja Cat lanceert eigen NFT-collectie

De bekende Amerikaanse rapper Doja Cat heeft onthuld dat ze besloten heeft om een eigen collectie van NFT’s lanceren, genaamd Planet Doja.

Slechts een paar maanden verwijderd van de release van derde album, heeft Doja Cat de eerste van drie ‘Planet Doja’-drops onthuld, die woensdag om 12.00 uur ET live zijn gegaan gaan via OneOf – de muziekgerichte marktplaats voor milieuvriendelijke NFT’s die Quincy Jones in mei hielp lanceren.

De drop omvat ongeveer 26.000 verzamelobjecten in beperkte oplage, met de goedkoopste opties vanaf slechts $5. Het zal tevens Flower-tokens op ‘gold tier’ en Elemental-tokens op ‘platinum tier’ bevatten. Gold tier NFT’s bieden de kans om een ​​”golden ticket” te winnen voor een aanstaand concert van de artiest, terwijl de meer exclusieve platinum tier NFT’s kans maken op een “Golden VIP-ticket” met concerttickets en VIP-ervaringen.

De drops die later deze week gelanceerd zullen worden, bevatten zeldzamere diamond tier-tokens die gegarandeerde VIP-tickets en verschillende 1/1 NFT’s opleveren die alleen beschikbaar zijn op een veiling.

Naast de kans om concerttickets te winnen, geven alle NFT’s toegang tot de Planet Doja Discord-community, waar leden dagelijks kunnen communiceren om kans te maken op exclusieve beloningen, airdrops en merchandise.

Veel muzikanten zijn de afgelopen maanden begonnen met het gebruik van NFT’s om met hun fans in contact te komen. Eerder dit jaar was de Nashville-rockgroep Kings of Leon de eerste band die een album uitbracht als een reeks NFT’s. Net als de Doja Cat-collectie, bevatten de meest exclusieve Kings of Leon NFT’s concerttickets en VIP-ervaringen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!