Ethereum koers kan de komende maanden parabolisch gaan, aldus analist

De populaire cryptostrateeg en -handelaar Nicholas Merten voorspelde in een recente video dat de Ethereum koers in de komende maanden een parabolische rally door kan gaan maken, aangezien het crypto-activum tekenen van kracht blijft vertonen.

In een nieuwe strategiesessie vertelde de analist dat hij Ethereum (ETH) met meer dan 400% ziet stijgen ten opzichte van de prijs van $3.920, aangezien het toonaangevende smart contract-platform klaar lijkt om de bull run van 2017 te volgen. Hij zei het volgende:

“Ethereum houdt hier nog steeds zijn middellijn vast, wat aantoont dat het waarschijnlijk – net zoals het hier in 2017 deed – formuleert en zich opmaakt om verder te klimmen naar een veel groter, gelijkmatig niveau. En we houden dat doelbereik van potentieel rond de $20.000 als we de groeiende cycli hebben, als we echt eind 2022 tot begin 2023 ingaan. Maar zelfs als we een meer conservatieve schatting hebben van $10.000 of $15.000, hebben we duidelijk de weg vrijgemaakt voor hogere hoogtepunten hier in de zin van het dollar-paar.”

Merten keek in zijn video ook naar Ethereum tegen Bitcoin (ETH/BTC), waarvan hij aangaf dat er nog meer moet groeien om zijn hoogste punt ooit van 0,15 BTC te bereiken, ter waarde van ongeveer $7.000 op het moment van schrijven:

“Sinds de dieptepunten hebben we hier echt een mooie opleving gemaakt (0,055 BTC) en het lijkt erop dat we relatief dicht bij de vorige relatieve hoogtepunten van deze cyclus terugkomen, wat opnieuw aangeeft dat je de cupping prijsactie hebt die weer omhoog schiet, en we beginnen het momentum op te pikken. Je kunt hier zien dat we nog een lange weg te gaan hebben in vergelijking met waar we hier in juni 2017 of hier in februari 2018 waren.”

$20.000 voelt goed

Merten is echter niet de enige die een Ethereum koers van $20.000 voorspelt. De bekende macro analist Raoul Pal heeft in een nieuwe aflevering van Bankless voorspeld dat de Ethereum koers in de komende maanden met meer dan 480% kan stijgen ten opzichte van $3.527. Hij gaf zelfs aan dat hij denkt dat de nummer twee cryptocurrency op korte termijn (voor maart 2022) de $20.000 kan overschrijden. Hij legde het als volgt uit:

“Mijn prijsvoorspelling was ETH ten noorden van $20.000, en dat is vrij eenvoudig te begrijpen. Het enige wat ik deed, was de ETH-grafiek in kaart brengen op de Bitcoin 2017-grafiek. Ze werken perfect, en het geeft je $20.000. Daar is geen geweldige wetenschap voor, maar het voelt goed.”

Eerder deze maand noemde Pal Ethereum de “grootste trade” omdat veranderingen in de fundamenten van de op een na grootste cryptocurrency werken om het aanbod van ETH aanzienlijk te verminderen:

“Kortom, er is 13% van alle free float van Ethereum beschikbaar. Al het andere wordt op het spel gezet, vergrendeld en opgepot. Ze hebben de bevoorrading alleen maar moeilijker gemaakt. Het aanbod is dus lager.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!