Covesting augustus review: volatiliteit in crypto schudt klassementen op

De maand augustus was even volatiel als cruciaal voor cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin en andere munten. Mid-cap altcoins explodeerden in waarde en hielpen om belangrijkere cryptocurrencies zoals BTC en ETH overeind te houden op lokale hoogtepunten en boven ondersteuning.

Een draai van 360 graden richting een bearmarkt, na één van de ergste uitverkopen van een kwartaal die ooit is geregistreerd, had misschien ternauwernood voorkomen kunnen worden. Een terugkeer naar een bullmarkt is nog steeds in handen, omdat er nooit een lager dieptepunt op Bitcoin is gezet.

De totale markt voor cryptocurrency is opnieuw in de bull-zone op de RSI terechtgekomen, maar de markt is nog steeds aan het wankelen als je bedenkt hoe vervelend de ineenstorting nu maanden geleden achteraf was. Omdat handelaren van alle niveaus niet zeker wisten wat ze nu moesten doen, zagen zelfs de Covesting-klassementen vol ervaren strategiemanagers wat opschudding. Hier zijn de Covesting-klassementen van augustus in een review.

Copy trading is simpelweg het kopiëren van handelaren, dus je kopieert letterlijk iedere beweging die zij maken. Hiervoor hoef je dus geen enkele kennis van beleggen te hebben.

Nummer één handelaar behoudt titel, verliest wat terreinwinst

Om te beginnen kon de regerend kampioen de eerste plaats vasthouden, maar helaas niet met dezelfde winst. ChamelX staat nog steeds dik bovenaan in de Covesting-klassementen, maar hij zag zijn totale winst dalen van de hoogste punt ooit boven 30.000%, wat suggereert dat de handelaar moeite had met de desbetreffende omstandigheden na de recente terugval in crypto.

Op een gegeven moment had ChamelX meer dan $1 miljoen verdiend voor zijn volgers. Hoewel hij nog redelijk in de buurt zit van dat bedrag, toont het wel aan hoe belangrijk het is dat volgers op Covesting regelmatig profiteren van de take-profitfunctie voor volgers.

Volgers kunnen er periodiek voor kiezen om winst te nemen en winst te boek maar er niet voor zorgt dat de volger zijn plaats bij de strategiemanager verliest. Er is ook een stop loss-functie die het volgende afsluit nadat een maximale opname is bereikt om het volgerskapitaal te beschermen.

Volgers kunnen er periodiek voor kiezen om winst te nemen op een trade, waardoor de huidige trade wordt afgesloten. Hierdoor zal hij niet zijn plaats bij de strategiemanager verliezen. Er is ook een stop loss-functie die het volgende afsluit nadat een maximale opname is bereikt om het volgerskapitaal te beschermen.

Covesting geeft volgers vergelijkbare tools voor risicobeheer waarmee de strategiemanagers moeten handelen. De recente situatie benadrukt ook het belang van het diversifiëren van iemands portefeuille over verschillende strategiemanagers, zodat er minder impact is wanneer het wat slechter gaat met een desbetreffende strategiemanager.

Nieuwkomers betreden de top vijf in slechts één maand

Kijkend naar de bovenstaande grafiek – een van de duidelijke beschikbare statistieken waaraan volgers strategiemanagers kunnen peilen – was er slechts een lichte daling van de gratie. Met dit perspectief laat het nog steeds zien hoe ver ChamelX nog steeds is, ondanks normale marktbewegingen waardoor enkele niet-gerealiseerde winsten verdwijnen.

Elders in de leaderboards was er extra chaos. Verschillende nieuwkomers die iets meer dan een maand actief zijn, waren in staat om de top vijf tot tien handelaren over te nemen die op de ranglijsten stonden.

Als we kijken naar de prestatiestatistieken op de pagina met momentopnames, zijn de prestatiepatronen van de vier beste handelaren vergelijkbaar, wat suggereert dat ze vergelijkbare handelsstijlen hebben.

Star Studded Strategy Manager valt op in augustus

Let echter goed op de enige geverifieerde strategiemanager, BitcosaurusApp. Deze gebruiker staat misschien op de 7e plaats, dus het lijkt minder interessant dan nummer één of twee, maar dit is een handelaar met vier sterren en meestal vijf sterren.

Deze strategiemanager is precies de modelhandelaar waarmee volgers hun portefeuille zouden willen diversifiëren, ook als ze all-in gaan met handelaren uit de top drie. Zoals we hebben geleerd van de beoordeling van vorige maand. De tophandelaar raakte de weg kwijt nadat hij te vaak te veel risico had genomen, en ChamelX kon het overnemen. ETHMan staat tegenwoordig niet eens meer in de top tien, nadat ze zelf ooit meer dan 20.000% winst had laten zien.

Wordt september een maand om nooit te vergeten

De maand september is begonnen en dit kan leiden tot een bearmarkt of een duidelijke voortzetting van de bullmarkt in crypto. Wat dit ook betekent, is dat zo volatiel en chaotisch als augustus was voor de Covesting-klassementen, september er een zal zijn om nooit te vergeten.

Bekijk de huidige Covesting-ranglijsten hierboven goed en onthoud ze voor de volgende beoordeling, en kijk welke handelaren in september sterk konden blijven met Covesting en PrimeXBT!

Over Kim Chua, PrimeXBT-marktanalist:

Kim Chua is een institutionele handelsspecialist met een flinke track record dat zich uitstrekt over toonaangevende banken, waaronder Deutsche Bank, China Merchants Bank en meer. Chua lanceerde later een hedgefonds dat gedurende zeven jaar consequent driecijferige rendementen behaalde. Chua is ook een opvoeder in hart en nieren die haar eigen handelscurriculum heeft ontwikkeld om haar kennis door te geven aan een nieuwe generatie analisten. Kim Chua volgt zowel de traditionele markten als de cryptocurrency-markten actief op de voet en is enthousiast om toekomstige investerings- en handelsmogelijkheden te vinden nu de twee enorm verschillende activaklassen beginnen te convergeren.

Disclaimer: Dit is een gesponsord artikel. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in dit gesponsord artikel.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!