Duitse vermogensbeheerder Union Investment is van plan om Bitcoin toe te voegen aan verschillende fondsen

De Duitse vermogensbeheerder van $437 miljard, Union Investment, is van plan om Bitcoin toe te voegen aan zijn verschillende fondsen. Hiermee wordt overtuigend bewijs geleverd dat crypto meer mainstream wordt in de grootste economie van Europa. 

Daniel Bathe, senior commodities-portefeuillemanager, vertelde Bloomberg dat de blootstelling aan Bitcoin beperkt zal zijn tot 2%:

“We overwegen om Bitcoins in kleine hoeveelheden van niet meer dan 1% tot 2% toe te voegen aan een handvol andere fondsen voor particuliere beleggers.”

Union Investment is van plan om de nieuwe beleggingsstrategie in het vierde kwartaal van dit jaar te lanceren. De datum van de lancering staat nog niet vast. Het bedrijf dook begin 2021 voor het eerst in Bitcoin en voegde delta-one-certificaten toe aan een van zijn gemengde investeringsfondsen PrivatFonds Flexibel Pro. De delta-one-certificaten volgen de waarde van BTC.

Investeren in Bitcoin tot ongeveer $415 miljard

Crypto-investeringen groeien flink in Duitsland, vooral onder institutionele spelers. Op 1 juli trad een nieuwe wetgeving in werking die beheerders van de meest populaire institutionele beleggingsfondsen – zogenaamde Spezialfondsen – in staat stelt 20% van haar portfolio toe te wijzen aan cryptocurrencies.

De nieuwe ontwikkeling werd aangekondigd als een enorme stap in de richting van institutionele adoptie in Europa, aangezien wellicht circa $415 miljard in digitale activa zou kunnen stromen.

Bitcoin trekt weer de aandacht nu de koers $51.000 en $52.000 heeft doorbroken. De Bitcoin koers heeft zich met meer dan 75% hersteld in de afgelopen maanden. Ondertussen nadert de totale marktkapitalisatie van Bitcoin opnieuw de $1 biljoen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!