Cryptocurrencies veilige haven

Duitse investeringsfondsen mogen nu tot 20% in cryptocurrencies investeren

Een nieuwe wet die in Duitsland gevestigde dominante investeringsfondsen toestaat om elk tot 20% van hun portfolio in cryptocurrencies te investeren, is vanaf gisteren ingegaan. Dit zou investeringen in Bitcoin tot een maximum van ongeveer $415 miljard toestaan.

De nieuwe implementatie betekent dat Bitcoin en andere cryptocurrencies een enorme boost zouden kunnen krijgen als elk van de 4.000 dominante investeringsinstellingen in Duitsland, bekend als Spezialfonds, ervoor kiest om tot 20% in crypto te investeren, zoals toegestaan ​​door de nieuwe wet. Deze fondsen hebben momenteel in totaal ongeveer €1,87 biljoen in beheer.

Voorheen mochten deze instellingen volgens de wet geen geld toewijzen aan cryptocurrencies zoals Bitcoin. Nu is het echter waarschijnlijk dat veel van deze instellingen de markt zullen gaan betreden om hun investeringen te diversifiëren. Volgens Sven Hildebrandt, CEO van Distributed Ledger Consulting (DLC) die deze nieuwe wet heeft voorbereid, kan dit echter enige tijd duren:

“Dit zal niet van de ene op de andere dag gebeuren, maar we hebben het over het grootste investeringsvehikel dat we in Duitsland hebben – letterlijk al het geld zit erin.”

Nu zullen de fondsen de nieuwste spelers worden op de markt van cryptocurrencies op institutioneel niveau, waardoor klanten digitale activa kunnen kopen zonder echte cryptocurrencies aan te schaffen – waardoor de noodzaak om met crypto-beurzen of digitale portefeuilles om te gaan, wordt omzeild.

Nogmaals, dit is enorm nieuws, aangezien de implementatie een richtlijn van de Europese Unie is. Het betekent dat andere organisaties of fondsen in heel Europa dezelfde steun kunnen gaan krijgen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN