Vrouwen tonen nog weinig interesse in cryptocurrencies, aldus onderzoek

We hebben allemaal meegekregen dat Bitcoin (BTC) en de gehele cryptocurrency-markt als een gek gegroeid zijn. Het is uitgegroeid tot een grote industrie waar veel investeerders, supporters, ontwikkelaars en analisten bijeenkomen en willen profiteren van de vele voordelen die de markt te bieden heeft. Er lijkt echter een vrij groot probleem te zijn in de crypto-markt: de crypto-ruimte wordt namelijk naar verluidt gedomineerd door mannen, terwijl vrouwen weinig interesse tonen om de markt te betreden.

Vrouwen zijn niet zo actief in crypto als mannen

Volgens een nieuwe studie uitgevoerd door CNBC, Momentive en andere partners, lijkt het erop dat ongeveer 16 procent van de mannen in de wereld in digitale valuta investeert, terwijl slechts zeven procent van de vrouwen aan de ruimte deelneemt. Dit betekent dat er meer dan twee keer zoveel mannen betrokken zijn bij digitale valuta als vrouwen, die ver achter lijken te blijven.

Het onderzoek vond plaats tussen 4 en 9 augustus van dit jaar. Maar liefst 5.530 volwassenen namen deel aan het onderzoek, waarbij bijna 3.000 van de deelnemers beweerden te hebben geïnvesteerd in ten minste een van de bovengenoemde markten, of het nu crypto, aandelen, obligaties, beleggingsfondsen of ETF’s zijn.

Vrouwen zijn echter niet alleen slecht vertegenwoordigd als het gaat om cryptocurrencies, maar ook voor crypto-gerelateerde producten. Het lijkt erop dat het percentage mannen dat investeert in op digitale valuta gebaseerde exchange-traded funds (ETF’s) in regio’s zoals Canada, veertien (14) procent is, terwijl vrouwen met zeven (7) procent achterblijven.

Deze cijfers verspreiden zich ook naar meer traditionele beleggingsopties, zoals aandelen. Ongeveer 40 procent van de mannen in de wereld belegt in aandelen, vergeleken met ongeveer 24 procent van de vrouwen. Bovendien geven beleggingsfondsen aan dat ongeveer 30 procent van hun klanten man is, terwijl slechts 20 procent vrouw is.

Mannen domineren ook de vastgoedmarkt, waarbij ongeveer 36 procent van de vastgoedinvesteerders in de wereld mannen zijn, tegenover de 30 procent die vrouw is. Daarnaast investeert 14 procent van de mannen in de wereld in obligaties, terwijl slechts 11 procent van de vrouwen in de wereld zegt dit te doen.

Wat is er met gelijke kansen gebeurd?

Het is eigenlijk vreemd waarom de cryptocurrency-markt zo wordt gedomineerd door mannen, aangezien crypto uiteindelijk is ontworpen om iedereen een zekere mate van gelijkheid en onafhankelijkheid te geven. Wanneer je bijvoorbeeld tools of producten aanvraagt ​​via een bank, moet je aan serieuze eisen voldoen, waarbij waarschijnlijk wordt gekeken naar je arbeidsverleden, je vermogen, je lopende schulden, etc.

Daarentegen staat cryptocurrency open voor iedereen. Het maakt niet uit wat je in het verleden hebt gedaan of waar je je bevindt. Je kan eenvoudig een online portemonnee openen, een betaalmethode toevoegen en dezelfde dag beginnen met handelen. Het is niet nodig om een ​​te voldoen aan lastige eisen. Je krijgt hierdoor de kans om je financiële toekomst in eigen hand te nemen en je investeringen op te bouwen.

Concluderend, vrijheid is iets wat we allemaal willen, ongeacht geslacht, afkomst en/of leeftijd. Dit is dan ook de grootste reden waarom wij vrouwen willen aansporen om actiever in de markt te worden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!