Crypto Facilities MTF

Europeanen verkiezen lokale crypto-regelgeving boven algehele EU-regelgeving

Volgens een recent onderzoek zijn de meeste Europeanen tegen een reguleringsregime voor de cryptocurrency-markt dat door de Europese Unie (EU) aan haar lidstaten wordt opgelegd. De meeste ondervraagde burgers neigen naar onafhankelijke crypto-regelgeving in elk land, vergeleken met 25% die vóór een door de EU opgelegde regelgeving is. De meeste ondervraagden gaven echter wel toe dat ze eigenlijk nog steeds niet veel weten over cryptocurrencies in het algemeen.

Europeanen verkiezen lokale wetgeving

Volgens een recent onderzoek in opdracht van Euronews kwam naar voren dat Europese burgers voornamelijk tegen de vaststelling van door de EU opgelegde cryptocurrency-gerelateerde wetten zijn. De peiling, die werd uitgevoerd door Redfield & Wilton Strategies, een wereldwijd adviesbureau, ondervroeg meer dan 31.000 burgers in 12 staten van het Europese blok: Duitsland, Estland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Letland, Litouwen, Nederland, Polen, Portugal en Spanje.

Uit het onderzoek bleek dat de meeste Europeanen lokale wetten steunen in plaats van een reeks regels die door de Europese Unie worden opgelegd. Burgers uit Griekenland (51%), Italië (47%), Estland (46%), Nederland (41%), Duitsland (40%), Letland (39%) en Frankrijk (37%) zeiden dat ze liever op hun eigen overheid vertrouwen om cryptocurrencies te reguleren.

Cryptocurrencies boven digitale euro

Ook zou een verrassend groot aantal burgers de uitgifte van lokale cryptocurrencies verkiezen boven een digitale euro, iets wat aantoont dat steeds meer Europeanen de economische inefficiëntie de schuld geven van de integratie van de Europese Unie. Dimitar Lilkov, van het Wilfried Martens Centre for European Studies in Brussel, verklaarde:

“Een groot deel van de bevolking blijft ervan overtuigd dat de crisis werd veroorzaakt door slechte beslissingen op EU-niveau en niet door ernstige tekortkomingen in de nationale banksector.”

De aansluiting van elk land bij de EU verhindert echter dat dit een realiteit is. Italianen (41%), Grieken (40%), Esten (39%) en Spanjaarden (37%) lieten echter de meeste steun voor het initiatief zien. Hierover verklaarde Likov:

“Landen in de eurozone die gebruik willen maken van een digitale valuta, zouden worden gekoppeld aan een potentiële digitale euro, geleid door de ECB in coördinatie met het banksysteem van de eurozone.”

Volgens hem zou elk land dat zijn eigen digitale valuta vanuit de centrale bank uitgeeft, de EU moeten verlaten om dit te doen vanwege de mogelijkheid dat er in de toekomst een digitale euro komt.

Cryptocurrencies nog steeds onbekend terrein

Uit het onderzoek bleek ook dat de meeste Europese burgers maar ‘een beetje’ kennis hebben over Bitcoin en cryptocurrencies. Dit toont aan dat, zelfs met de recente hype omtrent cryptocurrencies, als gevolg van een bull-seizoen, er nog steeds ruimte is voor mensen om beter geïnformeerd te worden over cryptocurrencies. In feite komt het gebrek aan kennis over cryptocurrencies opnieuw naar voren in het onderzoek als de belangrijkste reden waarom Europeanen hebben vermeden om cryptocurrencies te kopen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN