Cardano koers kan binnenkort flink corrigeren, aldus Michaël van Poppe

Jullie hebben vast wel meegekregen dat de grootste ‘Ethereum killer’ op basis van marktkapitalisatie Cardano (ADA) de afgelopen weken flink gestegen is. De munt is maar liefst 116% gestegen in de afgelopen 30 dagen en 2.400% in één jaar tijd. Nu is het echter de vraag wat de volgende stappen voor Cardano zullen zijn. Gelukkig zijn er voldoende analisten in de markt die hun visie willen delen met hun volgers. In dit artiken pakken we de analyse van de bekende Nederlandse cryptocurrency-analist Michaël van de Poppe erbij.

In een recente video gaf Van de Poppe aan dat er nu een “enorme” kans is dat de Cardano koers aanzienlijk zal corrigeren na zijn epische uitbraak. Hij gaf het volgende aan:

“Als je Cardano nu meteen wilt kopen, is de kans op een aanzienlijke daling en daling van je entry op basis van het dagelijkse tijdsbestek enorm. Dit betekent dat het gemakkelijk 25-30% kan corrigeren en toch bullish kan zijn. Maar je bent 25% gedaald, terwijl op die lagere niveaus mogelijk een betere entry wordt verleend.”

Op het moment van schrijven staat de Cardano koers op ongeveer $2,94 en Van de Poppe gaf aan dat hij liever koopt op of onder $2,45, aangezien een dergelijk instappunt een betere kosten-batenverhouding biedt:

“De eigenlijke pijn zit aan de onderkant. Betekent niet dat Cardano niet kan blijven stijgen. Het kan. Maar je moet wachten of op zoek gaan naar niveaus die interessant zijn om naar te kijken om daadwerkelijk de entry te krijgen. Ik zou rond de $2,45 kijken en ten tweede zou ik rondkijken in het gebied waar we ongeveer $2 hebben.”

Van de Poppe ging verder met aangeven dat de targetzones voor winstnemingen op of boven $4,40 liggen:

“Wat is de volgende doelzone voor Cardano op basis van de impulsgolven? Nou, natuurlijk kun je de Fibonacci-extensie gebruiken op basis van de vorige impulsgolf, waarmee je $4,75 en $6,80 kunt targeten. Je kunt het ook doen op basis van de recente run, en dan kom je uit op $4,40 en $6,50.”

De analist zei tot slot dat tekenen van een retracement voor de op twee na grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie ook duidelijk zijn op de Cardano/Bitcoin (ADA/BTC)-grafiek:

“Is Cardano klaar met hardlopen op dit punt? Ik geloof niet dat het zo is. Maar het laat zien dat we op dit moment misschien zo’n corrigerende zet krijgen, gezien het feit dat ook het dagelijkse [tijdsbestek] op het Bitcoin-paar [ADA/BTC] helemaal geen kracht geeft. Dus het scenario dat we hier hebben, toont ons een mogelijke corrigerende zet.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!