Steeds meer Britse studenten betreden de crypto-markt

Volgens een recent onderzoek van de Britse financiële advieswebsite Save the Student heeft een toenemend aantal Britse studenten besloten om zich tot het investeren in cryptocurrencies te wenden om hun kosten van levensonderhoud te financieren. Er kwam naar voren dat het aandeel studenten dat geld verdient met crypto sinds vorig jaar verdrievoudigd van 2% naar 6%.

De National Student Money Survey 2021 ondervroeg 2.038 universiteitsstudenten in het Verenigd Koninkrijk tussen mei en augustus 2021. De verkregen resultaten geven aan dat 76% van de ondervraagde Britse studenten zich zorgen maakt over hun financiële situatie, een stijging ten opzichte van de 71% in de enquête van vorig jaar. Gemiddeld hebben studenten te maken met maandelijkse kosten van levensonderhoud van GBP 810 (EUR 942), waardoor velen van hen gedwongen zijn om extra inkomstenbronnen te zoeken via nevenactiviteiten of kleine bedrijven.

De laatste stijging kwam ondanks het feit dat een lager aandeel studenten zich bezighield met nevenactiviteiten of bedrijven om de kost te verdienen, vergeleken met het voorgaande jaar. Van de studenten die deelnamen aan de enquête, zei 40% dat ze geld hadden verdiend met hun eigen bedrijf of bijverdiensten, tegenover de 43% van vorig jaar.

Er werd echter wel duidelijk dat een groeiend aantal studenten besloten heeft om te investeren in cryptocurrencies, in een poging geld te verdienen. Zo gaf de website het volgende aan, in commentaar op de resultaten van de enquête:

“Er is dit jaar veel media-aandacht geweest over het groeiende aantal nieuwe investeerders dat betrokken raakt bij het verhandelen van crypto, aangezien Bitcoin en Ethereum een ​​’enorme stijging’ in de markt hebben ervaren.”

Het ging verder met:

“Nu een groeiend aantal studenten zegt dat ze investeren in cryptocurrencies, is het duidelijk dat jonge mensen duidelijke, evenwichtige informatie over crypto nodig hebben om ervoor te zorgen dat ze zorgvuldige financiële beslissingen nemen.”

Het is dus duidelijk dat jonge studenten ook groeiende mogelijkheden zien in de crypto-markt en niet bang zijn om hun geld te riskeren. Wij zijn het echter eens met het laatste statement. Het is inderdaad erg belangrijk om mensen van informatie te voorzien om te zorgen dat ze zorgvuldiger financiële beslissingen kunnen nemen, aangezien er veel scam-projecten in de markt zijn. Dit is dan ook precies de reden waarom wij met CryptoBenelux gestart zijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!