XRP nieuws

Ripple moet SEC inzage geven in Slack-berichten

Het is geen geheim dat Ripple zich over het algemeen goed stand weet te houden in de juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het fintech-bedrijf uit San Francisco is de afgelopen maanden op zijn zachtst gezegd sterk bezig en de meeste van de door Ripple’s advocaat ingediende moties zijn door de rechtbank toegewezen.

Het is echter zo dat de SEC zojuist een deel van dat momentum bij Ripple weg heeft weten te trekken. Zo is duidelijk geworden dat de rechtbank het verzoek van de financiële toezichthouder, om toegang tot de Slack-berichten van Ripple-medewerkers te krijgen, heeft goedgekeurd, wat een enorme ‘big deal’ is.

Voor degenen die het nog niet weten, heeft de SEC vorige maand een motie ingediend waarin om meer dan een miljoen berichten werd verzocht, en beweerde dat het vorige deel van de communicatiegegevens onvolledig was. Het bureau beweerde verder dat de ontbrekende documenten nodig waren om “een volledig en nauwkeurig verslag op te bouwen voor het kort geding en het proces”.

Als reactie voerde Ripple aan dat het verzoek van de SEC “buitengewoon belastend” was, aangezien het maanden zou duren om alle Slack-berichten van alle geïdentificeerde beheerders te verzamelen. Bovendien schatte het blockchainbedrijf dat het verzamelen en verwerken van de Slack-gegevens meer dan $1 miljoen zou kosten.

Desalniettemin heeft rechter Netburn verklaard dat de argumenten van Ripple onbeduidend zijn en dat het bedrijf Slack-berichten zal moeten produceren van de 22 beheerders die door de SEC zijn genoemd omdat ze “relevant” zijn voor de zaak.

Dit is de laatste ontwikkeling in de lopende rechtszaak. Naast het vragen om de voormalige directeur van de SEC-divisie van Corporation Finance, William Hinman, te verhoren, heeft Ripple onlangs een motie ingediend om leden van de regelgevende instantie te dwingen hun XRP-bezit bekend te maken.

Het is niet te zeggen wanneer deze zaak zal eindigen, maar het voelt alsof we nog een lange tijd zullen moeten wachten op een uitspraak. Zo suggereert advocaat Jeremy Hogan dat een kort geding waarschijnlijk pas begin 2022 zal worden bereikt. We houden het uiteraard in de gaten.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN