BTC

Venezolaanse man zet eigen ontvoering in scene en steelt $1,1 miljoen aan Bitcoin

Een Venezolaanse man zou naar verluidt zijn eigen ontvoering in scène hebben gezet om voor ongeveer $1.100.000 aan Bitcoin (BTC) van investeerders te stelen.

Volgens Douglas Rico, nationaal directeur van de Cuerpo de Investigaciones Científicas, Penales y Criminalísticas (CICPC), heeft de 23-jarige Andrés Jesús Dos Santos Hernández een valse ontvoering beraamd om zijn cliënten, waarvan hij de fondsen beheerde, te bedriegen.

Volgens Rico’s verklaring werkte Hernandez als een soort investeringsbemiddelaar voor verschillende klanten. Het hoofd van de CICPC beweert dat Hernandez de portefeuilles van de Binance-accounts van zijn klanten heeft leeggemaakt voor een bedrag van $1.150.000. Hernandez beweerde vervolgens dat hij was ontvoerd en dat zijn ontvoerders hem dwongen het geld op te nemen. Rico gaf het volgende aan:

“[Hij] simuleerde een ontvoering waarbij zijn ontvoerders hem naar verluidt dwongen om het Binance-platform te betreden en overschrijvingen te doen naar verschillende digitale portemonnees, waardoor alle crypto-activa in kwestie werden gestolen.”

Momenteel is Hernandez op de vlucht, aldus de CICPC. Volgens het Venezolaanse nieuwsplatform Primicia wordt Hernández door de politie gezocht voor het witwassen van geld en fraude. Zijn foto staat momenteel tevens op het Instagram-account van de CICPC met een banner “gezocht”.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN