Ethereum koers is klaar voor een aanzienlijke run, volgens Altcoin Daily

De bekende cryptocurrency-influencer en host van Altcoin Daily, Aaron Arnold, heeft in een recente video aangegeven, dat Ethereum (ETH) klaar is voor een enorme stijging te midden van exponentieel sterke fundamentele groei.

Arnold vertelt zijn 952.000 YouTube-abonnees dat Ethereum een ​​aanbodschok doormaakt dankzij EIP-1559. EIP-1559 belooft de hoge schommelingen in gastarieven te stabiliseren en Ethereum een deflatoire activa te maken door extra ETH uit de circulatie te verbranden, telkens wanneer een transactie wordt verwerkt.

“De Ethereum-blokruimte wordt gebruikt en omdat Ethereum zijn monetaire beleid heeft gewijzigd, wordt een waanzinnige hoeveelheid ETH verbrand, meer dan 100.000 ETH vanwege NFT-platforms, DEX’s (gedecentraliseerde beurzen), DeFi (gedecentraliseerde financiën), play-to-earn [spellen], stabiele munten.”

Onlangs maakten wij bekend dat er meer dan 100.000 ETH is verbrand na implementatie van EIP-1559. Op het moment van schrijven laat Watch The Burn zien dat er circa 128.893 ETH is verbrand sinds de update die eerder deze maand werd gelanceerd.

Een andere reden waarom Arnold optimistisch is over Ethereum, is vanwege de lage jaarlijkse inflatie. Hij zei:

“Voor het eerst was de dagelijkse uitgifte van Ethereum eigenlijk lager dan die van Bitcoin. Dus begrijp dit: de netto-inflatie van ETH was 1,1% op jaarbasis en de netto-inflatie van Bitcoin was 1,75% op jaarbasis.

Arnold merkte verder ook op dat hij kijkt naar de totale waarde vergrendeld in gedecentraliseerde financiële (DeFi) platforms. 

De hoeveelheid kapitaal dat opgesloten zit in DeFi bedraagt op het moment van schrijven iets meer dan $82 miljard volgens DeFiPulse. Arnold zei dat dit Ethereum in een positie brengt om te concurreren als een van de grootste banken ter wereld.

Sinds het begin van het jaar is de totale waarde die is vergrendeld in DeFi, dat voornamelijk Ethereum is, exponentieel gestegen. Op 1 januari, het begin van het jaar, bedroeg de totale waarde [a] bescheiden $ 16 miljard. Het leek veel op dat moment. Vandaag de dag is dat aantal nu maar liefst $ 85 miljard. Dit zou ETH als de 20e grootste bank ter wereld plaatsen op basis van marktkapitalisatie“, aldus Arnold.

Ten slotte benadrukt Arnold dat meer dan een kwart van het totale aanbod van Ethereum is vastgelegd in slimme contracten. Hij zei:

“Ethereum in slimme contracten, is dus eigenlijk Ethereum dat niet kan worden verkocht omdat ze worden gebruikt. Ze hebben nut. Vanwege de regelrechte explosie van DeFi is de hoeveelheid Ether die in slimme contracten is geplaatst, op dezelfde manier naar recordhoogtes gegaan. In feite zit een ongelooflijke 26% van alle ETH op dit moment in slimme contracten. We kunnen alleen maar verwachten dat deze trend zich voortzet.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!