Ethereum Nieuws

Ethereum ervaart onbedoelde splitsing van de keten

Het lijkt erop dat een bug in oudere versies van de Ethereum (ETH) Geth-client, namelijk versies v1.10.07 en eerder, een splitsing heeft veroorzaakt in de keten van de nummer twee cryptocurrency van dit moment. Andre Cronje, de oprichter van Yearn Finance, tweette het volgende:

“Fork tussen de laatste geth en de oudere geth op het mainnet. Blijf een tijdje uit de buurt van het doen van txs tot het bevestigd is, tenzij je zeker weet dat je je onderwerpt aan de laatste geth. Ga voor een wandeling naar buiten, we hebben het allemaal nodig.”

Volgens ethernodes.org is Geth de meest populaire Ethereum-client, die 74,63% van de netwerknodes voor zijn rekening neemt. Hiervan draait meer dan 72% van de Geth-nodes oudere versies van de client, wat betekent dat de bug ongeveer 54% van de Ethereum-nodes kan treffen. Een adres is ook geïdentificeerd door The Block Research als het adres dat de bug heeft misbruikt.

De bug kan leiden tot exploits met dubbele uitgaven, waarbij gebruikers cryptocurrency uitgeven, maar de transactie wordt overschreven in een alternatieve keten.

Polygon zei dat de meeste validators al hebben geüpgraded naar de nieuwste Geth/Bor-versie op het Polygon PoS (proof-of-stake) mainnet. Het gaf echter wel aan dat het team het netwerk voorlopig in de gaten houdt.

De bug werd aanvankelijk ergens vóór 24 augustus 2021 ontdekt en werd onmiddellijk gedeeld en erkend door het Go-Ethereum-team. Sentnl, het team dat de bug ontdekte tijdens de Telos EVM-audit, zei dat de bug “zeer ernstig” was en eiste een “nood-hot patch”.

Go Ethereum-ontwikkelaars hebben vervolgens op 24 augustus een patch uitgebracht, maar deze werkt alleen voor degenen die sindsdien hun node hebben bijgewerkt. Vandaar dat alle Ethereum-nodes worden aangemoedigd om hun Geth-clients bij te werken naar v1.10.8.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN