Bankgigant Citigroup wil Bitcoin-futures aan gaan bieden

Zoals gemeld door CoinDesk op 24 augustus, voert de Amerikaanse bankgigant Citigroup momenteel het regelgevende werk uit dat nodig is om CME’s Bitcoin futures aan te gaan bieden aan haar institutionele klanten.

Een anonieme bron binnen de bank vertelde CoinDesk dat Citigroup momenteel te maken heeft met een stijging van de vraag naar Bitcoin-blootstelling vanuit klanten, die de bankgigant ertoe ‘dwong’ om Bitcoin-futures aan te gaan bieden.

Een tweede anonieme bron vertelde CoinDesk dat Citi mensen inhuurt voor een “cryptogericht” team in Londen. De bron zei:

“Het team zal waarschijnlijk goedkeuring krijgen om eerst CME Bitcoin-futures te gaan verhandelen en vervolgens Bitcoin-exchange-traded notes.”

Een woordvoerder van Citigroup reageerde vervolgens via e-mail aan CoinDesk op de geruchten met het volgende:

“Onze klanten zijn steeds meer geïnteresseerd in deze ruimte en we volgen deze ontwikkelingen op de voet. Gezien de vele vragen over regelgevingskaders, toezichtsverwachtingen en andere factoren, zijn we zeer voorzichtig met onze aanpak. We overwegen momenteel producten zoals futures voor sommige van onze institutionele klanten, aangezien deze opereren onder sterke regelgevende kaders.”

Citigroup die goedkeuring zoekt voor de handel in Bitcoin-futures is slechts de laatste in een lange rij conservatieve investeringsinstellingen die op Bitcoin trein stappen. Zo hebben Wells Fargo en JPMorgan beide onlangs een aanvraag ingediend voor passieve Bitcoin-fondsen. Tevens kondigde Coinbase onlangs een samenwerking aan met één van de grootste traditionele banken in Japan, Mitsubishi UFJ (MUFG) Financial Group, met als doel om het voor inwoners van Japan gemakkelijk te maken om cryptocurrencies te kopen en verkopen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!