Bitcoin

JPMorgan lanceert intern Bitcoin fonds voor rijke klanten

Volgens een CoinDesk-rapport heeft de Amerikaanse bankgigant JPMorgan Chase &Co. een intern Bitcoin fonds opgezet, dat het begon aan te bieden aan specifieke (rijke) klanten. Het rapport onthulde verder dat de bank het passief beheerde cryptofonds aanbiedt aan haar particuliere bankklanten, en dat het nog geen investeringen van hen aangetrokken heeft.

Het fonds, dat is opgezet in samenwerking met op Bitcoin gerichte financiële dienstverlener NYDIG, werd woensdag gelanceerd na een vergadering met adviseurs. Volgens het rapport zou het interne Bitcoin fonds actief worden beheerd, in tegenstelling tot de passieve cryptofondsen die worden aangeboden door Pantera Capital, Galaxy Digital en anderen, die cryptomarktindexen volgen in plaats van geldmanagers te gebruiken om actief over toewijzingen te beslissen.

Het privéfonds zou ook fungeren als een poort naar een Bitcoin exchange-traded fund (ETF) als de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) ooit besluit om een Bitcoin ETF goed te keuren, aldus een bron.

Deze stap is opvallend, aangezien de CEO van JPMorgan, Jamie Dimon, eerder nog investeerders waarschuwde voor het kopen van cryptocurrencies, waarbij hij aangaf dat ze inferieur waren aan traditionele activa. Eerder nog gaf hij aan dat hij denkt dat Bitcoin gevaarlijk en frauduleus is.

Deze stap vanuit de bankgigant kan echter niet geheel als een verassing gezien worden, aangezien de CEO van JPMorgan’s vermogens- en vermogensbeheerbedrijf, Mary Callahan Erdoes, in juni al gezegd had dat haar klanten dol waren op cryptocurrencies en Bitcoin als een activaklasse zagen.

Tevens werd JPMorgan vorige maand de eerste grote bank die haar klanten voor retailvermogensbeheer toestond te investeren in cryptoproducten. Klanten hoeven geen direct contact te hebben met de adviseurs van het bedrijf om in de producten te investeren – iedereen, van ultrarijke private-bankklanten tot gebruikers van de handelsapp van Wall Street Bank, kan dit doen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN