TradePremium: Wat zijn de volgende stappen voor Ethereum?

Allereerst willen we The9to5joke van TradePremium.be bedanken voor deze Ethereum (ETH) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

Bitcoin lijkt nog te proberen wat extra sterkte te laten zien maar zit volop tegen weerstand. De altcoins hebben de afgelopen dagen de koningsmunt zeer mooi gevolgd en de correlatie lijkt momenteel mooi gelijk te blijven. Wat kunnen de Ethereum grafieken ons vertellen over de volgende stappen? Laten we het bekijken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Weekgrafiek Ethereum koers

Op de weekly chart hadden we bij de vorige update van een rode zone een groene kunnen maken en dat was meteen onze snelst mogelijke entry. In diezelfde groene zone zagen we dan afgelopen week ook een zeer mooie reactie. Wij waren blijkaar niet de enige die dit level zagen, aangezien we een zeer mooie wick aan de onderkant van de body zagen. Helaas slaagde we er niet in om de candle nog bullish te maken. In principe kunnen we hier dus een voorlopige tussentijdse weerstand maken op $3332. Maar dat neemt niet weg dat we voorlopig nog steeds op weg lijken naar de regionen van de all-time high tussen $3983 en $4370.

Als we kijken naar de support zones, dan is de meest logische vorm van steun nog steeds onze groene zone van $3017 tot $2850. Bij het falen om deze zone vast te houden kijken we meteen al een stevig pak lager. Dan lijkt de support van de range op $2044 de eerste stap te zijn met daaronder de volgende groene zone van $1780 tot $1670, al lijkt me dit voorlopig niet in de kaarten te zitten. Ik houd hier de focus op de groene zone tot de chart me een ander verhaal wil vertellen.

Tot slot valt op dat het volume op de weekly nog steeds aan de lage kant is. We zagen met de initiële klim omhoog een poging om er wat volume in te duwen, maar dit werd niet doorgezet en lijkt opnieuw iets af te nemen.

Ethereum koers
Bron: TradingView

Daggrafiek Ethereum koers

Iets verder ingezoomd op de daily zien we waarom we op weekly niet verder lijken te komen. We zitten nog steeds vol verwikkeld in een strijd tegen onze weerstand zone, die haden we al aangehaald van $3280 tot $3550 (herinner de rode zone in combinatie met de kleinere witte band). Voorlopig dus vol in strijd maar nog geen grote tekenen van afwijziging, wat een goed signaal is.

Voor de durvers die agressief wouden instappen haalde ik afgelopen week een zone aan van $3010 tot $2935. Ook hier zien we voorlopig goede reacties, en de pullback naar deze regio was simpelweg om wat liquiditeit te tappen en een nieuwe aanval te lanceren richting de weerstand. kunnen we de weerstand niet breken en kijken we toch naar een retracement, dan houd ik voor mezelf de regionen $2600 tot $2375 aan als potentiële nieuwe steunzone en de regionen voor het creeren van een higher low.

Ethereum koers
Bron: TradingView

Conclusie

Het gevecht voor de daily weerstand aan te vallen is nog steeds volop aan de gang. Ook zit Bitcoin vol tegen weerstand. Welke move deze laatstgenoemde uit de hoed zal toveren zal de leidraad zijn voor de rest van de markt. Alles ziet er momenteel goed en stevig uit. Pullbacks lijken mij niet uitgesloten en zeker geen reden voor paniek. Het is eerder een mogelijkheid om wat mooie marktstructuren te gaan creëren.

Volg ook zeker mijn wekelijkse Bitcoin update op woensdag voor Tradepremium.be om ook hierover op de hoogte van te blijven!

TradePremium.be is een community van cryptocurrency liefhebbers, blockchain technology supporters en investeerders die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben, een betrouwbare bron aan informatie en kennis bieden aan onze leden. Volg ons op Telegram door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!