Poly Network krijgt resterende $141 miljoen terug van hacker

Het Poly Network drama lijkt officieel voorbij te zijn. De hacker van Poly Network, die eerder deze week $611 miljoen heeft gestolen, heeft de resterende $141 miljoen teruggegeven. Dit volgens een blogpost van het DeFi-project.

De anonieme hacker ‘Mr. Whitehat’ heeft de privésleutel teruggegeven van de portemonnee waarmee hij de 28.853 ETH en 1.032 WBTC (Wrapped BTC) ophaalde. Zo gaf hij Poly Network mogelijkheid om de volledige controle over de activa terug te geven aan gebruikers. Het incident wordt de grootste cryptocurrency-hack genoemd. Het vorige ‘record’ was in handen van de beurs Coincheck, die in januari 2018 ongeveer $530 miljoen aan hackers verloor.

Vorige week ging de hacker in onderhandeling met het Poly Network team en na goed overleg deponeerde de hacker het grootste deel van het gestolen geld. Niet veel later startte het team met medewerking van de hacker het herstelproces. Maar het volledige herstel van de gestolen activa werd vorige week vertraagd omdat de hacker nog steeds de privésleutel van de portemonnee met meerdere handtekeningen achterhield. 

Er zat nog meer dan $40 miljoen in de portemonnee, waaronder 28.953 ETH en 1.032 WBTC, waarvoor het team wachtte op autorisatie van de privésleutel van de hacker. Vandaag, nadat de hacker ‘Mr. Whitehat’ de privésleutel had overhandigd, kan het team het geld volledig terugvorderen.

Het Poly Network-drama eindigt

In een tweet van maandag bedankte het Poly Network-team de hacker en zei dat het “klaar was voor een nieuwe reis”.

Naast het geld binnen de portemonnee, werd nog eens $33 miljoen in USD Tether (USDT) in de portemonnee van de hacker bevroren. Het Poly Network-team bevestigde dat het ook bezig was die fondsen terug te vorderen. 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!