Poly Network verliest ongeveer $611 miljoen aan hackers

Het bekende multi-chain interoperabiliteitsprotocol Poly Network werd vandaag het slachtoffer van een exploit, wat resulteerde in het verlies van ongeveer $611 miljoen aan verschillende cryptocurrencies, onthulden de ontwikkelaars van het platform. Ze gingen verder met het volgende:

“Het spijt ons te moeten aankondigen dat PolyNetwork is aangevallen op Binance Chain, Ethereum en Polygon. We roepen miners van getroffen blockchain- en crypto-beurzen op om tokens die afkomstig zijn van bovenstaande adressen op de zwarte lijst te zetten.”

Poly Network is een protocol voor het uitwisselen van tokens over meerdere blockchains, waaronder Bitcoin, Ethereum en Ontology. Het werd gevormd door een alliantie tussen eams achter meerdere blockchain-platforms, namelijk Neo, Ontology en Switcheo.

Volgens de aankondiging zijn er momenteel drie bekende adressen die naar verluidt eigendom zijn van aanvallers: Ethereum (dat momenteel $264,8 miljoen aan crypto bevat), Binance Smart Chain ($250,8 miljoen) en Polygon ($85 miljoen).

Volgens Igor Igamberdiev van The Block Research was de hoofdoorzaak van de hack een cryptografieprobleem. Het lijkt erop dat de aanvallers op de een of andere manier een valse transactiehandtekening hebben gemaakt om het geld te stelen.

De hack heeft ook bredere implicaties. Als gevolg hiervan moest O3, een handelspool die Poly Network gebruikt om tokens tussen verschillende blockchains te verhandelen, zijn cross-chain-functionaliteit opschorten.

De hack van het netwerk zou wel eens de grootste cryptocurrency-hack tot nu toe kunnen zijn. Het vorige ‘record’ was in handen van de beurs Coincheck, die in januari 2018 ongeveer $530 miljoen aan hackers verloor.

Bovendien, omdat Poly Network een interoperabiliteitsprotocol is, kunnen er andere projecten zijn die Poly Network gebruiken die ook worden beïnvloed. De website van het protocol bevat tientallen andere cryptoprojecten waarmee het is geïntegreerd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!