Amerikaanse vermogensbeheerder Neuberger Berman stapt in Bitcoin

We plaatsten eerder deze maand al een artikel waarin duidelijk werd dat de Amerikaanse vermogensbeheerder van $402 miljard, Neuberger Berman, een aanvraag ingediend had bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om blootstelling aan cryptofutures aan te bieden via een van zijn fondsen – Neuberger Berman Commodity Strategy Fund.

Gisteren heeft het bedrijf echter een gewijzigde aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) ingediend, waarin het zei het bedrijf dat het met onmiddellijke ingang tot 5% van zijn beleggingsfonds voor grondstoffen van $164 miljoen zou kunnen reserveren voor BTC-investeringen “om indirecte blootstelling aan Bitcoin te verkrijgen”.

Deze nieuwste ontwikkeling is een vervolg op de aanvraag die eerder deze maand ingediend werd. Zoals eerder gemeld, diende Neuberger Berman aanvankelijk op 11 augustus een aanvraag in bij de Amerikaanse SEC, toen het cryptocurrency-derivaten, BTC-trusts en ETF’s aan hun lijst met toegestane potentiële investeringen toevoegden.

Wat derivaten betreft, had deze eerste indiening zowel betrekking op ETH als op BTC. In de latere wijziging van 20 augustus stond echter dat het momenteel van ETH afziet. Dit wil zeggen dat ETH-derivaten niet langer deel uitmaken van de beleggingsopties van Neuberger Berman.

Neuberger Berman is echter niet de enige die recentelijk mogelijk hun strategie heroverweegt als het om ETH gaat. Twee andere beleggingsondernemingen, VanEck en ProShares, trokken beiden hun respectieve aanvragen bij de SEC in om ETH-futures-ETF’s goed te keuren. De intrekkingen kwamen naar verluidt slechts twee dagen na het indienen bij de toezichthouders.

Eerder zei Neuberger Berman dat de motivatie achter hun streven naar crypto het gebruik van het fonds als inflatiehedge groeide. Het bedrijf sluit zich dan ook aan bij een groot aantal topvermogensbeheerders die in crypto gaan investeren. In april van dit jaar kondigde Morgan Stanley aan dat verschillende van zijn fondsen tot 25% van hun totale activa in Bitcoin-futures en de Grayscale Bitcoin Trust kunnen investeren. Evenzo kondigde Goldman Sachs plannen aan om Ethereum-futures te verhandelen, naast de Bitcoin-futures die het al verhandelt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!