Cryptocurrency nieuws

Amerikaanse investeringsgigant Neuberger Berman ($402 miljard) wil Bitcoin en Ethereum aanhouden

Neuberger Berman, een Amerikaanse vermogensbeheerder van $402 miljard, heeft een aanvraag ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om blootstelling aan cryptofutures aan te bieden via een van zijn fondsen – Neuberger Berman Commodity Strategy Fund’s (het “Fonds”). Het genoemde fonds zou blootstelling bieden aan Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) futures, samen met Crypto ETF’s, om indirecte blootstelling aan fondsen te krijgen. Het gaf het volgende aan in de aanvraag:

“Met onmiddellijke ingang zal de beleggingsstrategie van het Neuberger Berman Commodity Strategy Fund (het “Fonds”) actief beheerde blootstelling aan cryptocurrency-investeringen en digitale activa mogelijk maken via (i) cryptocurrency-derivaten, zoals Bitcoin futures en Ether futures, en (ii) investeringen in Bitcoin fondsen en op de beurs verhandelde fondsen om indirecte blootstelling aan Bitcoin te krijgen.”

Het aantal bedrijven dat Bitcoin aan hun balans wil toevoegen, samen met de Bitcoin ETF-indiening, is in 2021 enorm gestegen. De groeiende vraag naar de beste cryptocurrency heeft regelgevers gedwongen te werken aan strengere regelgeving, omdat ze geloven dat cryptoplatforms hoge risico’s met zich meebrengen.

Sinds kort hebben institutionele giganten echter hun focus op de crypto-derivatenmarkt gelegd, met name de Bitcoin Futures-markt, sinds SEC-chef Gary Gensler liet doorschemeren dat een afgeleide ETF meer kans op goedkeuring heeft dan fondsen die fysieke Bitcoin willen houden. Sindsdien hebben vier institutionele giganten een aanvraag ingediend voor Bitcoin Strategy ETF, die blootstelling aan de termijnmarkt biedt. VanEck werd onlangs het nieuwste bedrijf dat een aanvraag indiende voor zijn eigen Bitcoin Strategy ETF.

Totdat Gensler deze opmerking maakte, was Grayscale Bitcoin Trust ($GBTC) de beste investeringsoptie voor institutionele beleggers. Dit kan echter snel veranderen zodra één van deze ETF goedgekeurd wordt.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN