TikTok gaat samenwerken met blockchain-project Audius

Het is bekend geworden dat het populaire social media-platform TikTok gaat samenwerken met Audius, een protocol voor het delen van muziek op basis van bockchain-technologie, waardoor gebruikers muzieknummers rechtstreeks kunnen delen via de populaire app.

In een aankondiging op maandag zei Audius dat het samenwerkte met TikTok bij het maken van een nieuwe functie genaamd TikTok Sounds. Volgens een Rolling Stone-interview met Audius-medeoprichter en chief product officer Forrest Browning, stelt de integratie gebruikers in staat om nummers die met het protocol zijn gemaakt met één klik naar TikTok te exporteren.

Audius beweert dat het gebruik wil maken van blockchain-technologie om makers van content te belonen en de transparantie over uitbetalingen aan artiesten te vergroten. Blockchain-technologie zal echter niet op de voorgrond spelen, aangezien ongeveer 95% van de Audius-gebruikers “geen idee zal hebben dat blockchain erbij betrokken is”, aldus Browning.

TikTok naderde een miljard maandelijkse actieve gebruikers en meldde in juli dat 75% van zijn gebruikers in de Verenigde Staten nieuwe artiesten ontdekt via de app. Audius heeft nu ongeveer 5 miljoen maandelijkse actieve gebruikers na de lancering in oktober, waarbij veel van zijn governance-tokens aan makers zijn toegewezen op basis van het aantal streams dat ze genereren. TikTok staat gebruikers momenteel niet toe om performance-royalty’s te ontvangen voor het streamen van muziek, maar biedt in plaats daarvan mogelijkheden voor exposure en betrokkenheid bij fans.

De integratie is enigszins een verrassende zet voor TikTok, gezien het besluit van het bedrijf in juli om op cryptocurrency gebaseerde promotionele content te verbieden, evenals “de promotie van alle financiële diensten en producten”. Het heeft dit gedaan om te voorkomen dat jonge TikTok-gebruikers ten prooi vallen aan misleidende promotionele content op het platform. TikTok meldde dat het een toename van twijfelachtige en problematische content rond verschillende financiële producten – gepromoot door ongeautoriseerde, onervaren influencers – heeft gezien, wat op zijn beurt weer de oorzaak is van een toename van oplichting.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!