Dogecoin

TikTok verbiedt financiële advertenties op het platform

De populaire social media applicatie TikTok heeft aangekondigd dat het reclame voor financiële diensten en producten verbiedt. De korte video-applicatie heeft alle financiële promoties door influencers op het platform verboden, of het nu cryptocurrencies, aandelen, leningen of creditcards zijn.

TikTok heeft nu dus een hard standpunt ingenomen tegen influencer-marketing voor financiële diensten. Het heeft dit gedaan om te voorkomen dat jonge TikTok-gebruikers ten prooi vallen aan misleidende promotionele content op het platform. Het heeft namelijk een toename van twijfelachtige en problematische content rond verschillende financiële producten – gepromoot door ongeautoriseerde, onervaren influencers – gezien, wat op zijn beurt weer de oorzaak is van een toename van oplichting.

Holly Mackay – CEO van Boring Money, een platform voor investerings- en financieel advies – heeft tevens haar zorgen geuit over ongefilterd, bedrieglijk financieel advies op internet. Ze gaf het volgende aan:

Binance

“De enige stimulans voor ongekwalificeerde influencers om over financiële producten te praten, is geld verdienen. Als dat is verwijderd, blijft de weg open voor degenen die willen helpen en informeren … de meeste grote merken worstelen nog steeds om hun hoofd rond Twitter te krijgen, laat staan ​​​​TikTok uit te werken, dus dit zou alleen degenen moeten opruimen die gevaarlijke rotzooi voor commercieel gewin aan het verspreiden waren.”

Na de “rode waarschuwing” van crypto-advertenties in het VK, heeft het harde optreden tegen dergelijke advertenties ook social media-platforms bereikt. Toonaangevende bedrijven hebben hun steun aangekondigd voor het filteren van de promotie van financiële producten en diensten. Zo heeft Google een campagne aangekondigd om misleidende en frauduleuze advertenties in het VK te verwijderen. Daarnaast moeten bedrijven vanaf 30 augustus autorisatie krijgen van de FCA (of in aanmerking komen voor een van de ‘beperkte vrijstellingen’ die beschikbaar zijn) om financiële producten of services via Google te promoten.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN