Cryptocointalk

CryptoCoinTalk: Bitcoin koers toont lokaal zwakte en kleine correctie ligt op de loer

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

De Bitcoin koers heeft de afgelopen 3 weken flink hard omhoog getrend en een stijging van zo’n 60% laten zien. Zeer positief dus, maar dat betekent tegelijkertijd ook dat het verstandig is om wat voorzichtiger te worden en rekening te houden met het scenario van een eventuele correctie. We gaan daar vandaag dieper op in. Lees snel verder!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Daggrafiek Bitcoin koers

Bitcoin is nog altijd zeer bullish, maar op de lagere tijdsframes lijken we wat tekenen van zwakte te zien. En dat is helemaal niet erg, want we hebben natuurlijk een fantastische stijging laten zien en een koers beweegt nou eenmaal niet in één rechte lijn omhoog. Op het moment van schrijven liggen we nog op een vorm van dagelijkse support op de $44.585 tot aan de $43.741.

Mochten we dit prijsgebied weten te behouden op de daggrafiek zouden we wellicht nog een stijging kunnen gaan zien richting de $49.000. Sluiten we op de daggrafiek onder dit prijsgebied kunnen we ons gaan opmaken voor een wat diepere correctie. Mocht dat gebeuren komen er twee gebieden in beeld waar we mogelijk een bounce kunnen gaan zien.

1. De vorige high op $42.206. Deze terugtest biedt geen interessant instapmoment voor een trade. 2. Het $41.123-$40.481 prijsgebied biedt wel een zeer interessant instapmoment. Dit is een plek van veel confluences (veel dezelfde signalen rond 1 prijsgebied) en dus extra interessant. Binnen deze zone hebben we een 4-uur-support zone, een dagelijks supportlevel op de $40.607 en de bovenkant van de voormalige range op $40.806.

Bitcoin koers

4-uur-grafiek Bitcoin koers

Op de 4-uur-grafiek is goed te zien dat er nog een hoop ruimte naar beneden is en dat er ondanks een diepere correctie geen enkele reden tot paniek is op dit moment. Ik zeg overigens niet dat we die correctie per sé gaan zien, maar als we die correctie gaan krijgen ben ik een koper in het aangegeven prijsgebied. De setup kan nog licht veranderen naarmate de prijsactie zich verder ontwikkelt. Het is dus belangrijk dat we onder de dagelijkse zone op de $44.585-$43.741 gaan sluiten om uit te kunnen gaan van deze correctie. Zo lang de Bitcoin koers dat niet doet zal de setup ook niet in beeld komen. Al met al verwacht ik nog altijd, met of zonder correctie, dat we de $49.000 gaan opzoeken.

Bitcoin koers

Conclusie

Kortom, de Bitcoin koers ziet er lokaal wat zwakjes uit en dat kan eventueel een indicatie zijn dat we wat meer omlaag gaan bewegen. Ik zie dit als kans en niet als bedreiging en daarom wil ik mezelf graag positioneren, indien we die correctie daadwerkelijk gaan krijgen. Gebruik een eventuele correctie ook om naar buy the dip kansen te kijken op altcoins, want altcoins zijn op dit moment nog altijd verreweg het meest interessant!

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN