Ripple CEO krijgt toestemming om Binance documenten te verkrijgen

Eerder werd al duidelijk dat ​​het juridische team van de Ripple CEO, Brad Garlinghouse, om documenten van Binance heeft gevraagd die informatie bevatten over het proces waarmee Garlinghouse transacties op buitenlandse beurzen uitvoerde met XRP. Nu is echter duidelijk geworden dat de Amerikaanse magistraatrechter Sarah Netburn de motie van Ripple CEO Brad Garlinghouse ingewilligd heeft om “International Discovery te verkrijgen”. De order gaf het volgende aan:

“ORDER verlening van 274 Letter Motion for Discovery. De rechtbank zal met de raadsman communiceren om de bezorging van de brieven te regelen.”

Zoals gezegd nam de rechtszaak een ​​nieuwe wending op 2 augustus toen het juridische team van Garlinghouse probeerde Binance erbij te betrekken. Het team diende een motie in met het verzoek om documenten “relevant voor de zaak en niet op andere manieren verkrijgbaar” van Binance Holdings Limited te verkrijgen.

Het verkrijgen van deze documenten zal cruciaal zijn, omdat ze naar verluidt betrekking hebben op XRP-transacties die Garlinghouse naar verluidt heeft uitgevoerd op buitenlandse handelsplatforms voor digitale activa. Als de beweringen waar blijken te zijn, zouden Ripple en de directeur succesvol kunnen bewijzen dat de SEC onbevoegd is om dit aan te halen.

De motie is ingediend op grond van sectie 5 van de Securities Act van 1933. Dit is een wettelijke bepaling die alleen van toepassing is op binnenlandse verkopen en aanbiedingen van effecten. De inwilliging van een dergelijk verzoek heeft het potentieel om veel interessant bewijsmateriaal op te leveren.

Dit is niet de eerste keer dat Garlinghouse de jurisdictie van de SEC over de verkoop van XRP-tokens in twijfel trekt. Eerder had de CEO, samen met Chris Larsen, in juni een verzoekschrift ingediend bij de internationale autoriteiten om documenten op te vragen bij verschillende niet-Amerikaanse crypto-beurzen zoals Bitstamp, Huobi en Upbit.

Hoewel deze update de onderhandelingen over een mogelijke schikking opnieuw in de wacht zal zetten, geloven velen in de gemeenschap dat Ripple klaar is om een ​​lange juridische strijd aan te gaan tegen de Amerikaanse toezichthouder. De voorbereidende onderzoeksfase van de zaak wordt afgesloten op 15 oktober. We zijn benieuwd wat het op gaat leveren!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!