Elon Musk steunt cryptogemeenschap vóór cruciale stemming in de Verenigde Staten

De cryptogemeenschap blijft de troepen klaarstomen, slechts enkele uren voor de cruciale stemming over de belasting van digitale activa van het Amerikaanse Congres. Deze keer hebben ze steun gekregen van een van de meest invloedrijke mensen van de hedendaagse samenleving, Elon Musk.

Zoals wij gisteren meldde ontstond er flink wat controverse door de Amerikaanse autoriteiten met betrekking tot de poging van het land om belastingen op de digitale activa-industrie te reguleren en te implementeren.

In het kort stelden senatoren Mark Warner en Rob Portman een amendement voor dat bijna alle aspecten die onder de brede term ‘makelaar’ vallen, wil belasten. Senatoren Cynthia Lummis, Ron Wyden en Pat Toomey deden een tegenvoorstel met aanzienlijk minder strenge regels, maar Warner en Portman maakten een “last-minute wijziging”, die (opnieuw) de aandacht trok van crypto-insiders.

Kortom, hun nieuwste voorstel sluit alleen proof-of-work-miners en verkopers van portefeuilles uit. Het plan suggereert echter dat proof-of-stake validators en crypto-ontwikkelaars zich moeten onderwerpen aan de belasting- en rapportagevereisten. Bovendien probeert het plan 28 miljard dollar op te halen voor de financiering van infrastructuur door belastingen te heffen op de cryptogemeenschap. Interessant is tevens dat de regering-Biden dit specifieke amendement steunt.

De gemeenschap reageerde snel met talloze prominente namen die hun bezorgdheid uitten en mensen aanspoorden om “uw senatoren te bellen” en “hen te vertellen dat u wilt dat innovatie en economische welvaart in de Verenigde Staten blijven”, zoals Anthony Pompliano opmerkte.

Barry Silbert, oprichter en CEO van Digital Currency Group, voegde er zelfs aan toe dat de stap “een verschil maakt” omdat de “outreach-inspanningen van de senator een positieve impact hebben”. Hij adviseerde zijn volgers ook om “te blijven bellen, e-mailen en vertegenwoordigers in tweets te taggen”.

Brian Armstrong, de CEO van Coinbase, die nogal uitgesproken was tegen het amendement van Portman, beschreef de stemming als één van de “weinige sleutelmomenten die onze toekomst bepalen”.

Afgezien van alle crypto-insiders die tegen deze specifieke propositie ingingen, trad ook de CEO van Tesla in de spotlight. Elon Musk was het met Armstrong eens en merkte op dat “dit niet het moment is om technologiewinnaars of verliezers te kiezen in cryptocurrency-technologie”, aangezien er “geen crisis is die overhaaste wetgeving afdwingt”.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!