Nieuwe wijziging van Amerikaans wetsvoorstel zorgt voor woede in cryptogemeenschap

De cryptogemeenschap staat in vuur en vlam terwijl ze zich verenigen om de laatste wijziging van het nieuwe wetsvoorstel vanuit de Amerikaanse regering te wijzigen. Dit plan werkt aan het handhaven van een strikte reeks rapportagevereisten voor validators en ontwikkelaars, maar niet voor miners.

In detail heeft een last-minute wijziging, voorgesteld door senator Rob Portman en Mark Warner, voorgesteld om alleen proof-of-work-miners uit te sluiten van de “onmogelijke” crypto-belastingrapportagemaatregelen. Dit kan op zijn beurt rampzalig zijn voor de proof-of-stake cryptocurrencies en vooral de DeFi-markt. Jerry Brito, uitvoerend directeur van Coin Center, het volgende:

“Wauw. Sen. Warner en Portman stellen een last-minute wijziging voor dat concurreert met het Wyden-Lummis-Toomey-wijziging. Het is een ramp. Het sluit alleen proof-of-work mining uit en het doet niets voor softwareontwikkelaars. Te gek voor woorden!”

De tekst van het plan suggereert echter dat proof-of-stake validators en crypto-ontwikkelaars zich moeten onderwerpen aan de belasting- en rapportagevereisten. Bovendien probeert het plan 28 miljard dollar op te halen voor de financiering van infrastructuur door belastingen te heffen op de cryptogemeenschap.

Het nieuwe wetsvoorstel concurreert met het amendement dat is voorgesteld door senatoren Ron Wyden, Cynthia Lummis en Pat Toomey, dat Bitcoin-miners, portemonnee-ontwikkelaars, crypto-validators en protocolontwikkelaars zou uitsluiten. Het amendement werd woensdag voorgesteld en wordt verondersteld meer inclusief te zijn dan het amendement van Warner en Portman.

“Het crypto-belastingvoorstel in de infrastructuurwet vereist dat crypto brokers de belastingverplichtingen van klanten aan de IRS melden. De late wijziging voorgesteld door senator Portman zou het voor de DeFi-industrie onmogelijk maken om zich aan de regelgeving te houden, aangezien het voor hen vrij moeilijk is om de klanten te volgen. Dit zou het voor hen onmogelijk maken om het aan de IRS te melden, wat sluiting van bedrijven zou kunnen forceren.”

Het lot van de twee crypto-wijzigingen zal worden beslist door stemming in de Senaat die naar verwachting aanstaande zaterdag zal plaatsvinden. Pro-Bitcoin Senator Cynthia Lummis had haar volgelingen opgeroepen om contact op te nemen met hun senatoren en hen te vragen voor het Wyden-Lummis-Toomey-amendement te stemmen. Ze zei het volgende:

“We hebben u nodig. Bel alstublieft uw senatoren. Pls, tweeten. Pls, e-mail. We worden geconfronteerd met grote tegenwind met betrekking tot het amendement Wyden-Lummis-Toomey. Financiële innovatie zal onder bureaucratische rompslomp begraven worden en ontwikkelaars en miners aansturen op infoverzameling, op jacht naar informatie die ze niet kennen, dit is een afschuwelijk beleid.”

Een paar uur later tweette een verslaggever van The Washington Post een update. De verslaggever – Jeff Stein, bevestigt dat het Witte Huis voorstander is van dit wetsvoorstel, inclusief de nieuwe wijziging. In de tweet stond dat het Witte Huis dit wetsvoorstel verkiest boven het andere voorstel.

Het tumult is groot en de cryptogemeenschap verzamelt zich om terug te dringen tegen het nieuwe amendement. In feite is er al een petitie in omloop. Het roept crypto-enthousiastelingen op om actie te ondernemen en eist vergelding.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!