Cryptocointalk

CryptoCoinTalk: Bitcoin koers op cruciaal punt!

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

De Bitcoin koers staat op het moment van schrijven op $38.693 en daarmee hebben we een lichte daling ingezet en staan we ruim 9% lager dan de lokale high die de Bitcoin koers heeft neergezet. We gaan vandaag uiteraarwd eer een blik werpen op de Bitcoin koers. Lees de analyse hieronder!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Daggrafiek Bitcoin koers

De Bitcoin koers beweegt momenteel weer in de range van $29.977 tot aan de $40.806 en zo lang we binnen deze range bewegen respecteer ik de boven en onderkant van de range en probeer ik onder de range high zoveel mogelijk naar shorts te kijken en boven de range low zoveel mogelijk naar longs. Mochten we opnieuw de range high breken is de kans zeer groot dat we definitief uit de range gaan breken en een verdere stijging omhoog gaan zien richting het $49.000 prijsgebied. Mochten we vanaf hier omlaag bewegen of de range high op $40.806 testen én afwijzen ga ik er vanuit dat we het midden van de range op $35.392 gaan opzoeken. Een sterke afwijzing van de range high is daarvoor dus cruciaal om van het bearish scenario uit te kunnen gaan.

Bron: TradingView

4-uur-grafiek Bitcoin koers

Op de 4-uur-grafiek is goed te zien dat de 4-uur-support zone op $38.199-$37.761 vooralsnog prima wordt gerespecteerd. De Bitcoin koers heeft zojuist de liquiditeit aan de onderkant opgehaald, waardoor de kans groot is dat we wat meer upside gaan zien, richting mogelijk de $40.806. Vanaf daar is het dus de vraag of we een afwijzing gaan zien of opnieuw uit de range omhoog gaan uitbreken. Ik ga van mijn tradesysteem uit en kijk dus alleen naar een shortpositie rond de range high. Als we uit de range breken zal ik mijn short positie moeten sluiten.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, de Bitcoin koers zou ultra short term wat meer upside kunnen gaan zien, maar vooralsnog ga ik er nog vanuit dat we daarna het bearish scenario gaan zien wat ik eerder schetste. De focus ligt momenteel hoofdzakelijk op altcoins, omdat altcoins er een stuk sterker uit zien dan Bitcoin.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN