Bitcoin ATM bedrijf LibertyX wordt overgenomen door Fortune 500-bedrijf NCR

LibertyX, dat sinds 2014 Bitcoin geldautomaten en -kiosken in de VS exploiteert, wordt overgenomen door het Fortune 500-bedrijf NCR Corporation. In een aankondiging van maandag maakte NCR bekend dat het een overeenkomst heeft getekend om later dit jaar LibertyX over te nemen.

Chief Technology Officer bij NCR im Vanderham zei het volgende over de overname:

“Vanwege de groeiende vraag van de consument hebben onze klanten een complete digitale valuta-oplossing nodig, inclusief de mogelijkheid om cryptocurrency te kopen en verkopen, grensoverschrijdende overmakingen uit te voeren en digitale valutabetalingen te accepteren via digitale en fysieke kanalen.”

NCR, voorheen bekend als National Cash Register, is een softwarebedrijf dat producten maakt, zoals geldautomaten, verkoopterminals en scanners. Het bedrijf zegt dat het van plan is om LibertyX’s softwareoplossingen aan te bieden aan banken, retailers en restaurants. Dit betekent dat NCR-klanten crypto-opnames, aankoop- en betalingsfuncties kunnen zien nadat de deal is afgerond.

“We kijken ernaar uit om de klanten van NCR de mogelijkheid te bieden om snel en eenvoudig de digitale betalingen en cryptocurrency-mogelijkheden te bieden die consumenten willen, terwijl we de reikwijdte van onze software aanzienlijk uitbreiden”, aldus Yim van LibertyX.

De voorwaarden van de overname van NCR zijn nog niet bekendgemaakt, maar zullen naar verwachting later dit jaar worden vrijgegeven. LibertyX heeft gebruikers in staat gesteld om aankopen te doen met crypto bij verschillende retailers in de Verenigde Staten met behulp van zijn mobiele app of via zijn netwerk van Bitcoin (BTC) geldautomaten. Volgens het bedrijf bedient het momenteel 20.000 winkels in de VS met 9.500 cryptogeldautomaten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!