Whales verplaatsen meer dan $500.000.000 aan Ethereum

Een enorme hoeveelheid Ethereum (ETH), ter waarde van een half miljard dollar, is afgelopen weekend in beweging gekomen. Zo werd afgelopen vrijdag duidelijk, dankzij de bekende blockchain-tracker Whale Alert, dat er een reeks transacties gedaan zijn door grote Ethereum-houders. Zo werd er ruim 237.000 ETH, ter waarde van meer dan $557.000.000, in iets meer dan 10 uur verplaatst.

In de grootste transactie van de serie stuurde een whale zijn volledige 55.277 ETH-voorraad ter waarde van $129,94 miljoen van de ene onbekende portemonnee naar de andere. De verzendende portemonnee had eerder iets meer dan 50.000 ETH ontvangen in zijn eerste transactie – 26 dagen geleden – van een afzender die ook zijn portemonnee leegmaakte.

Het spoor van transacties, dat bijna een jaar teruggaat, geeft aan dat de controlerende entiteit portefeuilles lijkt te legen en zijn Ether naar nieuwe adressen verplaatst.

Bovenop de grootste ETH-beweging van de dag, verplaatsten vijf andere whales enorme hoeveelheden Ether tussen portefeuilles van onbekende oorsprong. Twee grote investeerders verplaatsten ETH van een onbekende portemonnee naar een cryptocurrency-beurs, en een andere whale verplaatste ETH van een beurs naar een onbekende portemonnee.

Hier is de samenvatting van de grootste ETH-transacties van het afgelopen weekend:

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!