Vontobel Bank CEO zegt dat klanten geïnteresseerd zijn in cryptocurrencies

Zeno Staub, CEO van de Zwitserse private banking- en investeringsbeheergigant Vontobel Holding AG, heeft in een interview met Bloomberg TV bekendgemaakt dat klanten van het bedrijf geïnteresseerd zijn in cryptocurrencies. Daarnaast benadrukte Staub dat blockchain-technologie aanzienlijke veranderingen in de financiële sector zal brengen.

“Klanten hebben interesse in cryptocurrencies. Wij zijn van mening dat de onderliggende technologie [blockhain] eigenlijk belangrijker is dan bepaalde soorten applicaties, omdat het de enige beschikbare technologie is die vertrouwen kan creëren zonder een centrale tegenpartij”, aldus Zeno Staub.

Vontobel probeert er volgens Staub alles aan te doen om de groeiende vraag naar cryptocurrency diensten van klanten op een veilige manier te beantwoorden. Het bedrijf begon in 2019 met het aanbieden van een gereguleerde dienst waarmee banken en vermogensbeheerders cryptocurrencies kunnen opslaan, kopen en verkopen. Sommige van de vermogende klanten van Vontobel Bank hebben al geld in digitale activa toegewezen:

“Wat we onze klanten bieden, is dat we sommige cryptocurrencies op een veilige, handige en gemakkelijk te gebruiken manier inpakken. Klanten waarderen dat en wijzen daar een deel van hun vermogen aan toe”, aldus Zeno Staub.

In de halfjaarlijkse financiële cijfers van de Zwitserse bank Vontobel die dinsdag werden uitgebracht, meldde de bank ook aanzienlijke interesse voor de Vontobel Bitcoin tracker. Met de de certificaten van deze Bitcoin tracker kunnen beleggers Bitcoin verhandelen voor Amerikaanse dollars. Volgens het rapport zag Vontobel zijn beheerd vermogen in de eerste helft van 2021 met 11% groeien en bereikte een recordniveau van 274,5 miljard Zwitserse frank (ongeveer $300 miljard).

Vontobel behoort tot een groeiende lijst van banken en financiële instellingen met gereguleerde crypto-investeringsproducten die worden aangeboden voor vermogende klanten. Eerder in juli kondigde JPMorgan plannen aan om een ​​cryptocurrency-beleggingsproduct te lanceren voor zijn vermogende klanten.