Grote Duitse vermogensbeheerder denkt na over Bitcoin-investering

Dekabank, een van de grootste vermogensbeheerders van Duitsland, overweegt om te investeren in Bitcoin (BTC), vertelde een woordvoerder van het bedrijf vandaag aan Bloomberg.

Het nieuws gaat vooraf aan een nieuwe Duitse wet, die vanaf aankomende maandag van kracht wordt, die het voor Spezialfondsen mogelijk zou maken om tot 20% van hun belang in Bitcoin te beleggen.

In Duitsland worden Spezialfondsen vooral gebruikt voor beleggingen door instellingen zoals pensioenmaatschappijen en verzekeraars. Onder deze nieuwe wetgeving zou Dekabank slechts één van de ongeveer 4.000 Duitse bedrijven worden die in aanmerking komen om te investeren in Bitcoin voor klanten.

Binance

Dekabank, die momenteel $403 miljard aan activa onder beheer heeft, zei het volgende in reactie op het nieuws tegen Bitcoin Magazine:

“Deka biedt op dit moment geen open-end speciale AIF’s die kunnen investeren in cryptocurrencies. Momenteel bekijken we onze opties, maar voor alle duidelijkheid, er is nog geen beslissing genomen.”

Elders in het rapport merkte Kamil Kaczmarski, een financiële dienstverlener, op dat traditioneel conservatieve Duitse investeerders aanvankelijk op een “laag niveau” met Bitcoin zouden kunnen experimenteren, uit voorzichtigheid voor de waargenomen volatiliteit van de cryptocurrency-markt. Volgens zijn schatting kan het dan ook minstens vijf jaar duren voordat de meeste fondsen de drempel van 20% zullen bereiken.

Gezamenlijk zouden de zogeheten Spezialfondsen in potentie tot een maximum van ongeveer $415 miljard aan BTC kunnen kopen. Tim Kreutzmann, een expert op het gebied van crypto-activa bij BVI, merkte op echter op dat “de meeste fondsen aanvankelijk ruim onder de 20% zullen blijven.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!