Ripple voert al lang gesprekken met centrale banken

Terwijl sommigen in de cryptogemeenschap XRP hebben gemeden omdat het enorm afwijkt van de oorspronkelijke visie van Satoshi Nakamoto, is Ripple vastbesloten SWIFT te vervangen en uiteindelijk de dominante aanbieder van een bankinfrastructuur te worden.

Door gebruik te maken van XRP kunnen banken tussenpersonen uitschakelen bij het verzenden van grensoverschrijdende betalingen, waardoor de kosten enorm worden verlaagd. Bovendien kan XRP tienduizenden transacties per seconde aan, wat betekent dat ontvangers binnen enkele seconden hun geld kunnen krijgen.

Ripple is met name druk bezig geweest met het sluiten van deals met betalingsbedrijven en banken om zijn technologie van de grond te krijgen. RippleNet heeft bijvoorbeeld grip gekregen bij veel banken die de technologie prijzen. Bovendien stelde Asheesh Birla, general manager bij RippleNet, in een gesprek met Thinking Crypto, dat Ripple al lang gesprekken voert met centrale banken. Volgens Birla maakt de transactiesnelheid van XRP het “een perfecte optie” voor CBDC’s, en voegde hier het volgende aan toe:

Binance

“Ik denk dat je steeds meer centrale banken over de hele wereld zult zien die enkele van deze voordelen realiseren. Nogmaals, het zal niet van de ene op de andere dag gebeuren. We willen bouwen en momentum krijgen.”

Bovendien kondigde het bedrijf in maart al aan dat het een privéversie van de XRP Ledger aan het testen, die de uitgifte van digitale valuta’s vanuit de centrale bank (CBDC’s) zou vergemakkelijken.

Naast CBDC’s merkte de RippleNet-bestuurslid op dat Ripple ook met banken in gesprek is over andere technologieën. Er werd echter niet geheel duidelijk welke technologieën dit precies zijn.

De meeste landen over de hele wereld overwegen hun nationale valuta te digitaliseren. Door deze ontwikkelingen zijn enthousiaste supporters van Ripple dan ook van mening dat massale acceptatie van Ripple en XRP door ’s werelds grootste banken onvermijdelijk is en dat de waarde van de token dit uiteindelijk zal gaan weerspiegelen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!