Ethereum nieuws

TradePremium: Ethereum koers mist kracht om door te pakken!

Allereerst willen we The9to5joke van TradePremium.be bedanken voor deze Ethereum (ETH) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

De Ethereum koers blijft mooie reacties op zijn support levels krijgen, maar we missen tot nu toe nog steeds de kracht om goed door te zetten. Gaat hier verandering in komen door de recente beweging van de Bitcoin koers? Laten we het bekijken in de charts!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Ethereum koers weekgrafiek

Op weekly wisten we na de close op zondag het eerste support niveau terug te claimen. We hadden afgelopen week een doorbraak van dit niveau maar nu blijkt het toch te twijfelen om het als support of resistance te gaan gebruiken. Voorlopig opnieuw als support lijkt de beslissing dus! We hebben het hier nog steeds over de zone op $2240. De zone die we daaronder aanhaalde, en de mooie reactie op kregen, geldt uiteraard nog steeds met een afgesloten week van een mooie 28%. Echter zien we bij het begin van deze week meteen iets opmerkelijks, krachtige instant move naar boven toe met meteen wat afwijziging. Uiteraard is het nog vroeg om hier conclusies uit te trekken, maar het getuigt alvast van stevig wat volatiliteit die erin komt.

Koop vs verkoop druk, wie zal het deze week aan het langste eind gaan trekken? Krijgen we kracht genoeg zou ik graag een move zien die doortrekt richting de regio van onze eerste resistance, die ik persoonlijk iets vergroot heb naar een zone ipv enkel een level. Deze loopt van $2860 tot het level dat we al kende op $3000. Voor de rest kennen we ook al enkele weken de rest van onze levels. De verdere resistance niveaus liggen op $4000 en $4370. En mogelijke support niveaus op $1790 tot $1682, op $1440 en een zone van $1265 tot $1042.

Bron: TradingView
Binance

Ethereum koers daggrafiek

Als we kijken naar de daggrafiek, zien we meteen waar die afwijziging gisteren van gekomen is. Onze eerste weerstandzone die er ook al even stond op $2370. Daar zat blijkbaar nog steeds genoeg verkoop druk om het resultaat van een stevige wick neer te zetten. Mijn statement van vorige week geldt nog steeds; dit is naar mijn mening nog steeds één van de eerste en duidelijkste levels om te gaan aanvallen en duidelijke closes boven te krijgen om opnieuw te praten van een mogelijke nieuwe bullishe structuur.

We zien door afgelopen prijsactie wel een zeer mooie double bottom ontstaan op ons support niveau van $1711 tot $1676. Krijgen we nu opnieuw een stevigere afwijziging, dan zou dit zichzelf ook de volledige andere kant op kunnen stellen en een double top creëren.

De voorgenoemde support en resistance is dus duidelijk de range waar we op moment op zitten en proberen een beslissing op te maken. Voor de rest van de levels hebben we, in geval van een doorbraak, uiteraard ook wat klaarstaan. Onderliggende support van $1414 tot $1460 en $1000 tot $1100. Naar boven toe van $2680 tot $2865, van $3275 tot $3555, op $3868 en de hoogste zone van $4180 tot $4375.

Bron: TradingView

Conclusie

Wat betekent dit nu alles? Wel op beide timeframes zien we momenteel nog steeds bearish structuur, maar wel met een potentieel van een kleine uitbodeming dankzij die double bottom. Er vallen zeer mooie gains te maken voor actieve traders, maar voor de longer term hodlers mist de markt wat kracht op de moment. We blijven wat steken in het ranging sentiment. Bitcoin starte de week ook meteen met een stevige move die afgelopen week al werd ingezet. We moeten dan ook altijd bewust zijn van zijn welk effect onze marktleider op de rest van de markt heeft.

Volg ook zeker mijn wekelijkse Bitcoin update op woensdag voor Tradepremium.be om ook hierover op de hoogte van te blijven!

TradePremium.be is een community van cryptocurrency liefhebbers, blockchain technology supporters en investeerders die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben, een betrouwbare bron aan informatie en kennis bieden aan onze leden. Volg ons op Telegram door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN