Bitcoin koers van $31.000 houdt stand, maar wat nu?

De Bitcoin (BTC) koers beweegt in de afgelopen dagen in een smal bereik tussen het $32.500 en $31.000 niveau. Bitcoin bulls en bears hebben de Bitcoin koers in gelijke mate beheerst, wat heeft geleid tot een zijwaartse consolidatie. Deze zijwaartse consolidatie heeft er ook voor gezorgd dat investeerders en handelaren hun interesse hebben verloren.

Verschillende analisten voorspellen dat er in de komende dagen een grote beweging kan plaatsvinden, die meer duidelijkheid moet geven over de Bitcoin koers. Volgens BTC analist MagicPoopCannon is er een kans dat de Bitcoin koers richting $14.000 kan dalen. Hij zei:

“Ik weet dat ik de laatste tijd niet veel heb gezegd, maar ik ben erg op de markt gefocust. Hoewel het erop lijkt dat we binnenkort lager kunnen uitvallen, bevinden verschillende alts zich in gebieden die op korte termijn ondersteuning kunnen bieden. Ik zie nog steeds dat BTC een dieptepunt bereikt rond 14-15K.”

Niet veel later plaatste MagicPoopCannon een andere scenario waarbij Bitcoin momenteel een bodem vindt vanwege de 50-week moving average. De analist beweert dat Bitcoin al enige tijd stand houdt bij de 50-week moving average en zei dat dit eventueel een potentiële bodem kan zijn voor de Bitcoin koers.

“Op dit moment houdt #BTC echter nog steeds de MA van 50 weken vast. Er is een kleine kans dat de 50-week als de absolute bodem kan fungeren. Als dat waar blijkt te zijn, bereikt de markt op dit moment een dieptepunt. Hoe dan ook, ik ben nu neutraal en ga mijn accumulatiefase in”, aldus MagicPoopCannon.

Binance

Falling wedge nadert apex, Bitcoin break-out of break-down?

Ook gingen we in gesprek met Daan van Benelux Crypto (klik hier voor zijn Telegram kanaal) en vroegen wij hem om zijn visie op de Bitcoin koers. Hij zei:

“De afgelopen dagen bewoog de markt onzeker, maar vooralsnog zijn we binnen de falling wedge gebleven. Positief is dat we op de RSI bullish divergences op de lagere timeframes aan het vormen zijn, dit in combinatie met de support van de gemarkeerde zone rond de $31.000. Voor nu houden we de falling wedge in de gaten en zullen we afhankelijk daarvan nieuwe trades betreden.”

Hij voegde er nog het volgende aan toe:

Mochten we onder de falling wedge vallen en een daily close onder de $31.000 maken, dan is de $29.000 zone niet uitgesloten.

Bitcoin koers

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!