Anthony Di Iorio is klaar met cryptocurrencies en verkoopt zijn bedrijf

De mede-oprichter van Ethereum (ETH), Anthony Di Iorio, heeft gezegd dat hij uit de cryptocurrency wereld stapt. Hij zou deze stap nemen vanwege zijn bezorgdheid over zijn eigen persoonlijke veiligheid. Volgens Bloomberg heeft Di Iorio sinds 2017 een beveiligingsteam dat overal met hem naar toe gaat.

Di Iorio is een van de acht mede-oprichters van Ethereum en een vroege Bitcoin- investeerder. In de komende weken zal Di Iorio zijn bedrijf Decentral Inc. verkopen om vervolgens meer tijd te kunnen besteden aan filantropie en andere ondernemingen die niks te maken hebben met crypto. Hij verwacht op korte termijn zijn relatie met andere crypto-startups waar hij bij betrokken is te beëindigen en zal verder niet meer investeren in blockchain-projecten.

“Ik voel me niet per se veilig in deze ruimte. Als ik me op grotere problemen zou concentreren, zou ik veiliger zijn”, aldus Anthony Di Iorio.

Binance

Bij Ethereum had Di Lorio vooral de rol als financier, terwijl de bekendste oprichter van Ethereum Vitalik Buterin de techneut was. Andere mede-oprichters zoals Charles Hoskinson van Cardano en Gavin Wood van Polkadot brachten technische expertise mee.

Zijn investering in de ontwikkeling van Ethereum is niet voor niks geweest, aangezien de cryptocurrency dit jaar naar nieuwe hoogtepunten steeg. Hoewel hij zijn crypto-bezit niet bekendmaakte, schatte Forbes zijn vermogen in februari 2018 op maar liefst $1 miljard, toen de Ethereum koers minder dan 50% van het huidige niveau van $1.965 bedroeg.

Di Iorio heeft al aangekondigd dat Decentral te koop staat. Decentral is een in Toronto gevestigd innovatiecentrum en softwareontwikkelingsbedrijf dat zich richt op gedecentraliseerde technologieën. Verder ontwikkelde het bedrijf de bekende cryptocurrency wallet Jaxx.

Di lorio is in gesprek met verschillende potentiële kopers en naar verwachting zal Decentral gewaardeerd worden op honderden miljoen. Hij verwacht zijn bedrijf te verkopen voor fiat of aandelen in een ander bedrijf en niet voor crypto.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!