CryptoCoinTalk: Bitcoin koers staat op het punt om omlaag uit te breken?!

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

De Bitcoin koers is nog altijd lokaal omlaag aan het trenden, maar vooralsnog houdt de support het. De situatie voor de bulls begint nu wel penibel te worden, nu er nog altijd weinig teken van koopkracht is. Zoals in de uptrend eerder dit jaar steeds alles werd opgekocht en weinig kopers aanwezig waren worden alle bounces gelijk weer verkocht en zijn er weinig kopers aanwezig. Als de bulls de situatie willen redden zullen we op korte termijn sterke positieve prijsactie moeten gaan zien. Je leest er meer over in de update van vandaag!

4-uur-grafiek Bitcoin koers

We gaan vandaag vooral op de lagere tijdsframes inzoomen, omdat daar momenteel de actie moet gebeuren, om het hoge tijdsframe beeld van de Bitcoin koers te redden. We gaan de thesis even opsommen:

Positief:
– Dagelijkse support zone op $32.447-$30.334.
– 4-uur support zone op $31.792-$30.696
– Liquiditeit aan de onderkant is er vrijwel helemaal uit en de bovenkant staat nog open.

Negatief:
– De lokale trend is nog steeds omlaag, met lower highs en lower lows.
– Geen teken van sterkte om zowel de hoge tijdsframes als de lage tijdsframes.
– Bijna ontelbaar aantal aanrakingen van de support. Hoe vaker een support getest wordt, des te zwakker de support wordt.

Binance

Zo lang we op support liggen is er geen reden om zwaar bearish te worden, maar het is nu zeker zaak om voorzichtig te zijn. Houd je exposure laag. Bitcoin ziet er zwak uit en 95% van de altcoins ziet er nog een stuk zwakker uit, uitzonderingen daar gelaten in de NFT of DeFi hoek. Om weer een bullishere prognose te kunnen schetsen moeten we op de 4-uur-grafiek een higher high neerzetten en dus een candle close boven de $32.830 krijgen. Als dat gebeurt zouden we in ieder geval een tijdelijke bodem gezet kunnen hebben. Vooralsnog is er geen reden om dat te denken.

1-uur-grafiek

Op de 1-uur-grafiek is goed te zien dat de Bitcoin koers lokaal aan de onderkant de liquiditeit heeft opgehaald. We hebben nog nipt support van de 1-uur-support zone op $31.922-$31.746, maar het ziet er allemaal erg zwak uit. Kans op een breakdown is groot en daarmee zouden we dieper in de hoge tijdsframe support zones kunnen gaan dippen. Mochten we de hoge tijdsframe support zones gaan verliezen, kijken wij naar $23.800 en $20.000, zoals al vaker aangegeven.

Conclusie

Kortom, weinig reden om bullish te zijn op de Bitcoin koers. Wees voorzichtig met het opbouwen van exposure en het innemen van nieuwe posities. Gebruik strikte risicomanagement, want dit is geen moment om met je volledige kapitaal volle bak in Bitcoin of altcoins te gaan. Trade safe!

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!